Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Konec lživým trailerům? Americký soud pohrozil studiím možností žalob


ikona
do_Od
Ana de ArmasHimesh PateltrailerYesterdayžaloba
Nasadit Anu de Armas do traileru a pak ji z filmu vystřihnout se ukázalo jako obří chyba. 

Pamatujete si na ten roztomilý moment z traileru na hudební romantickou komedii Yesterday, v němž protagonista takřka serenáduje Anu de Armas písní od Beatles v talk show Jamese Cordena? Tvůrci filmu natočili celou sekvenci kolem tohoto momentu (pustit si ji můžete tady), ta se ale z nějakého důvodu do finálního sestřihu nakonec nedostala (podle scenáristy Richarda Curtise v testovacích projekcích divákům vadilo, že moment narušil ústřední romantickou linku mezi Jackem a Ellie).

Situace každopádně vedla k velkému zklamání ze strany fanoušků atraktivní herečky, kteří se domněle těšili ve filmu především na tuto scénku. Dva z nich se tak na oplátku rozhodli studio Universal zažalovat. No a americký federální soud jim nyní dal za pravdu. Ve zkratce soudce Steven Wilson uvedl, že filmaři a marketingová oddělení samozřejmě mohou prokázat určitou míru kreativity, když lákají na své počiny do kin, tato kreativní svoboda ale nepřevažuje komerční náturu ukázek, tudíž v nich nelze takhle doslovně lhát. Žádost o zamítnutí žaloby tak pro Universal dopadla nezdarem, což v praxi znamená, že se pětimilionový případ bude v budoucnu projednávat dále.

Hlavně to ale znamená velký vykřičník i pro ostatní studia do budoucna, jelikož je to otevírá k jiným potenciálním žalobám ze strany zklamaných lidí a fanoušků, kteří pod záminkou věcí z ukázek vyrazili do kina, nebo si daný snímek půjčili domů, jenom aby následně zjistili, že je někdo oklamal. A vzhledem k tomu, že Yesterday opravdu nebyl první ani poslední případ, kdy k něčemu takovému došlo, může celá tato záležitost ještě zajímavě otřást trailerovou politikou Hollywoodu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (48)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace