Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Avatar 2 je vizuálně opulentním mistrovským dílem


ikona
Spooner
avataravatar 2james cameronprvní reakce
Nejočekávanější film posledních let je za rohem. Co na něj říkají zahraniční kritici?  

Tak už se přeci jen dočkáme. Po dlouhých 13 letech, několika odkladech i jisté nedůvěře, zda nakonec film spatří světlo světa, nám James Cameron příští týden konečně naservíruje očekávaného druhého Avatara. Na sequel komerčně nejúspěšnějšího film všech dob pak napjatě čekají fanoušci i kinaři, kteří doufají v prolomení bídy posledních týdnů. A samozřejmě se čeká i na vyluštění několika otázek. Dokáže se Avatar: The Way of Water v tržbách alespoň přiblížit svému předchůdci? Dostaneme opět trikovou a vizuální evoluci, která veškerou konkurenci nechá daleko za sebou? A opravdu zvládne Cameron udělat z látky kinoudálost, na níž půjdou diváci i několikrát? Odpovědi ještě samozřejmě neznáme, zčásti nám však mohou napovědět ohlasy prvních novinářů.

Avatar 2 má totiž za sebou slavnostní projekci a Twitter už se plní nadšenými reakcemi. Tedy spíše extrémně nadšenými reakcemi. Druhý Avatar je považován po vizuální stránce za mistrovské dílo, které je trikově daleko před konkurencí a předkládá jeden úžasný záběr za druhým. Z tohoto hlediska se prý nedá vypíchnout nejpůsobivější část, vizuálně vás totálně nadchne celý snímek. Návrat modrásků ovšem rozhodně není chválen jen díky efektům. James Cameron se totiž vrátil ve vrcholné formě a údajně přináší divákům další dechberoucí epickou jízdu, která je ještě větší, emotivnější a po mnoha stránkách lepší než první díl. 

Camerona se zkrátka nevyplatilo podceňovat, jelikož údajně dává ostatním tvůrcům parádní lekci v tom, jak má vypadat filmařina, špičkové vyprávění a pravé velkolepé dobrodružství. Příběh pak někteří označují za malinko slabší část, pořád ale nabízí tolik emotivních momentů a zejména nových postav či konfliktů, že to divákovi příliš nevadí. Režijní mistr navíc skvěle rozšiřuje svůj svět a výtečně pracuje s rodinnou dynamikou mezi hlavními charaktery. Pouze v The Guardian se nebojí jít proti proudu a označují Avatara za vizuální nudu s pitomým příběhem. To je ovšem jen kapička v aktuálním moři nadšení, jež je samozřejmě pořád nutné brát s jistou rezervou. Zatím to ale vypadá, že i tentokrát Cameron nejspíš dodá filmovou událost roku.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace