Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Prázdným kinům vévodí česká Láska nebeská. Nová pohádka zklamala


ikona
Thomas
kinomaniaknejvětší darprincezna zakletá v časetržbyvánoční příběh
Čekání na druhého Avatara bude pro české kinaře ještě dlouhé a bolestivé. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Jestli jste si mysleli, že předchozí víkend byla malá návštěvnost kin, tak to počkejte, až uvidíte tu aktuální. Do setmělých sálů si poslední víkend našlo cestu na filmy TOP 20 jen zhruba 98 tisíc návštěvníků, ve srovnání je to 4. nejhorší víkend roku 2022. Avatar 2 je pořád ještě daleko a kinaři zatím nepřistoupili ke klasickým slevovým akcím. Bez toho nemůžeme čekat následující týden a půl zlepšení.

Víkendový žebříček podruhé za sebou ovládla sváteční novinka Vánoční příběh. Ta po premiérovém víkendu klesla zhruba o třetinu a přilákala nových 25 tisíc diváků. Za týden a půl nasbíral Vánoční příběh téměř 85 tisíc diváků a nebude pro něj problém pokořit magickou stovku. V přímém srovnání s loňským vánočním filmem Přání Ježíškovi je to o něco slabší tempo (celkem 173 tisíc) a jestli se nechce Vánoční příběh spokojit jen se stovkou, bude muset uhrát co nejvíce v nejbližších dvou týdnech, než dorazí opravdové Vánoce. Zatím je to ale jediný film, který dokáže běžným návštěvníkům Vánoce trochu přiblížit, protože dvě nové české pohádky se navzájem vyautovaly.

Princezna zakletá v čase 2 po vynikajícím nástupu dál padá, přilákala pouze nových 10 tisíc diváků a celkem jich má 110 tisíc. Propad je způsoben jednak příliš drsným dopingem během prodlouženého víkendu okolo 17. listopadu, a pak také nástupem konkurence. Dva týdny po premiéře Princezny totiž odstartovala další pohádka, Největší dar. Start 15 tisíc diváků sice není nijak super, ale stačilo to v současné mizérii na druhou příčku víkendu dle diváků. A to je v TOP 20 ještě Princ Mamánek, který po měsíci a něco v kinech přidává už jen 1500 diváků a nechal se v celkové návštěvnosti předehnat právě Princeznou. Každopádně – tři nové české pohádky v rozmezí 6 týdnů – to už je i na českého diváka milujícího pohádky až až.

Bratrovražedného souboje českých pohádek využil Black Panther 2, který si užívá poslední víkend před tím, než ho za týden a půl semele Avatar 2. Aktuálně plus 11 tisíc a celkem 204 tisíc diváků, jestli ale opravdu s nástupem Avatara padne, pak zřejmě nebude jeho číslovka větší než 220 tisíc. Tedy méně než 240 tisíc diváků, na kolik to při srovnání s jedničkou zpočátku vypadalo.

Ve zbytku žebříčku už tolik zajímavostí není, pouze 2 další filmy dokázaly přilákat za víkend více než 8 tisíc diváků – disneyovka Divnosvět a česká komedie Grand Prix. Zbytek pelotonu už sbírá jen drobné, konkrétně 1 až 3 tisícovky diváků na film. A je jedno, jestli jsou to náročnější kousky jako Hranice lásky či Il Boemo, nebo dětské věci jako Šoumen krokodýl či Mimoni 2. Mezi ně se zamíchaly zbylé dvě nevýrazné novinky týdne – dramatická rekonstrukce Když promluvila a malé české drama A pak přišla láska…Obě dvě mají sotva tisícovku diváků a není vůbec jisté, jestli je uvidíme v žebříčku příští víkend.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Mizerná celková návštěvnost českých kin zkazila oslavu Top Gun: Maverick. Už už to vypadalo, že v týdnu a o víkendu přijde zhruba 700 diváků a padne magická hranice 800 tisíc diváků. Nakonec přišlo jen zhruba 550 a k překonání chybí ještě 172 lístků. Podaří se následující víkend? V něm nás čekají divácky průměrné novinky jako drsná Šílená noc či dětský film Mikulášovy patálie: Jak to všechno začalo. Všichni už ale počítají dny a hodiny do premiéry Avatara 2. Zbývá ještě 9 dnů. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace