Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Legendary Pictures oficiálně mění domov


ikona
do_Od
DunaGodzillaLegendary PicturessmlouvaSony PicturesWarner Bros.
Slavná produkční společnost Legendary jde opět o dům dál. Tentokrát si za partnera vybrala Sony. 

Jako by těch problémů měli Warneři málo, utekl od nich čerstvě další velký hráč. Tentokrát se nejedná jen o jednoho režiséra či producenta jako byli Nolan nebo James Wan, ale rovnou celou produkční společnost, a to známé Legendary Pictures. Ta teď totiž uzavřela čerstvě novou poloexkluzivní smlouvu se Sony, a to znamená, že v budoucnu její filmy budou vycházet pod touhle střechou.

Má to ale pochopitelně pár háčků. Tím prvním je druhá Duna, kterou Villeneuve pošle do kin zhruba touhle dobou příští rok, a jejíž spin-offy, jako v současnosti natáčený seriálový prequel Dune: The Sisterhood, dorazí na HBO Max. A tím druhým je pak cokoli, co vypadne z budoucího „monsterverza“ jako další Godzilla, Kong atd. Spekulace o tom, že se Legendary posune o dům dál ze své neexkluzivní spolupráce s Warnery přitom kolovaly na internetu už několik měsíců, důvodem pak může být cokoli od peněz až po...peníze, jedna z věcí, která se ale Legendary zejména dotkla, byl nečekaný tah Warnerů během pandemie posílat filmy zároveň do kin i na stream. Údajně předem nediskutovaná změna strategie tak zjevně nenaštvala jen tvůrce, ale nepřekvapivě i kravaťáky v pozadí.

Sony se tak každopádně chopí veškeré světové distribuce s výjimkou Číny, kde má Legendary svoji vlastní odnož Legendary East. Výše zmíněná poznámka o poloexkluzivitě pak souvisí s dalšími menšími dohodami, které má produkční společnost Legendary tak různě poházené napříč Hollywoodem. Například se podílelo s Netflixem na druhé Enole či rebootu Texaského masakru a s Hulu pro změnu na hororu Fresh. Legendary rovněž dříve peklo s Universalem a to v letech 2014 až 2019, ke kterému po takřka desetileté spolupráci uteklo od – hádáte správně – právě Warnerů. Jak dlouho potrvá smlouva se Sony se v tiskovce každopádně neuvádí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace