Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Apple si posvítí na pád krále kryptoměn


ikona
do_Od
Adam McKayburzaFTXkryptoměnyNFTpádSociální síť
Pád kryptoměnové burzy se dočká filmového zpracování. O práva se v Hollywoodu strhla velká bitva. 

Kryptoměny a všechno kolem nich je jedna velká nafouklá bublina bullshitu, která pomalu ale jistě naštěstí začíná praskat. Asi nejzásadnějším v tomhle ohledu byl nedávný pád kryptoměnové burzy FTX vedené samozvaným králem kryptoměn Samem Bankman-Friedem. Údajně nedotknutelný 30letý byznysmen z Baham fenomenálně narazil, nyní dluží miliardy dolarů a v čele společnosti tak pochopitelně skončil. A teď o jeho fiasku vznikne film.

Práva na něj přitom získal (nebo se blíží zisku) Apple, který se o ně přetahoval ještě s Netflixem a Amazonem, nakonec to ale bude technologický gigant, který si na celou záležitost posvítí jako první. Snímek bude adaptovat knihu Michaela Lewise, slavného autora předloh k filmům Moneyball, The Big Short nebo The Blind Side, který mimo jiné s Bankman-Friedem strávil několik měsíců osobně, takže viděl do zákulisí víc než kdokoli jiný. Co je ale obzvlášť dobrá zpráva, že kolem projektu nekrouží nikdo jiný než režisér Adam McKay, který už má s žánrem bohaté zkušenosti. A kdyby to náhodou nedopadlo, láká projekt také tři Davidy: Finchera, Yatese a Heymana.

Nový film každopádně nebude jediný, kdo si na krach burzy a vůbec svět kryptoměn a ještě stupidnějšího vzestupu a pádu NFTs brousí zuby. V současnosti vznikají také další projekty od scenáristy Scotta Burnse nebo spisovatele Grama Moorea. Osobně pak čekám, že do pár let vzniknou i filmy o Twitteru a s trochou štěstí i pokračování Sociální sítě, kde je popravdě materiálu minimálně na pět dalších snímků o Zuckerbergovi a Metě.

P. S. snad si tvůrci uvědomují, že bez Margot Robbie ve vaně nemají šanci krypto nikomu vysvětlit, a tak už dávno probíhají jednání. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace