Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Spirited: Recenze

příspěvky 1 - 2 Napsat příspěvek

6/10

Existuje nějaký rozumný důvod, proč zase a znova adaptovat proslulou povídku A Christmas Carol, když se tato vánoční klasika dočkala již bezpočtu hraných i animovaných, filmových i televizních (někdy zdařilých, někdy o něco méně vydařených) zpracování? Pokud se tedy odhlédne od všudypřítomného faktoru peněz, potažmo - v případě streamingového obsahu - počtu zhlédnutí/předplatitelů? Rutinér Anders se svým obvyklým spolupracovníkem Morrisem si na tuto otázku očividně odpověděli kladně. Naštěstí se ukázalo, že tvůrci filmu byli přece jen schopni něco málo smysluplného k provařenému tématu dodat, takže nejde o další marný pokus v řadě.
 
Reynolds, jako již tradičně, nehraje nikoho jiného, než kdoví kolikátou variaci na svého trademarkového "ukecaného vtipálka", tudíž v tomto ohledu se divák žádného (příjemného) překvapení nedočká, na druhou stranu tady není vyloženě utržen ze řetězu a drží se v relativně umírněném "hláškovacím" režimu. V rámci charakterových škatulek je na tom podobně i Ferrell, který opět zpodobňuje sympatického nešiku/smolaře. Spencer se ve filmu, bohužel, příliš prostoru nedostalo a stejně je na tom, dtto, i Barkley, která se nedávno objevila ve Slumberlandu.
 
Nápad nesoustředit příběhovou linku čistě jen na napravení vybraného hříšníka (jak by se dalo předem očekávat), ale věnovat se v podobné míře také protistraně, která má zmíněné napravování dotyčného na starosti, je poměrně originální a zavdává v průběhu děje příležitost k rozehrání několika zábavných situací, slušný rozpočet je na filmu vcelku poznat, některé obrazové přechody během "skládání reality" jsou docela povedené a muzikálová čísla jsou vážně velkorysá, ovšem hlavní předností filmu je rozhodně Ferrell.
 
Což souvisí s faktem, že má mnohem vděčnější (a lépe napsanou) roli než Reynolds, což zase souvisí s tím, že Ferrellova postava v původní podobě (než sama došla nápravy) působí, paradoxně, jako mnohem větší padouch než je Reynolds, který se tady po skutkové i morální stránce nechová nijak zvlášť hůře, než průměrný yuppie v kdejakém současném korporátu, vinou čehož jeho charakterový přerod z hříšníka ve slušného člověka nefunguje zcela ideálně. Totéž se pak týká i samotných písní a taneční choreografie, jelikož obé je pouze uspokojivé (s čestnou výjimkou invektivní zdravice Good Afternoon:D), zatímco stopáž filmu je již lehce neuspokojivá. V souhrnu jde ale o obstojnou práci.  
848979
Existuje nějaký rozumný důvod, proč zase a znova adaptovat proslulou povídku A Christmas Carol, když se tato vánoční klasika dočkala již bezpočtu hraných i animovaných, filmových i televizních (někdy zdařilých, někdy o něco méně vydařených) zpracování? Pokud se tedy odhlédne od všudypřítomného faktoru peněz, potažmo - v případě streamingového obsahu - počtu zhlédnutí/předplatitelů? Rutinér Anders se svým obvyklým spolupracovníkem Morrisem si na tuto otázku očividně odpověděli kladně. Naštěstí se ukázalo, že tvůrci filmu byli přece jen schopni něco málo smysluplného k provařenému tématu dodat, takže nejde o další marný pokus v řadě.   Reynolds, jako již tradičně, nehraje nikoho jiného, než kdoví kolikátou variaci na svého trademarkového "ukecaného vtipálka", tudíž v tomto ohledu se divák žádného (příjemného) překvapení nedočká, na druhou stranu tady není vyloženě utržen ze řetězu a drží se v relativně umírněném "hláškovacím" režimu. V rámci charakterových škatulek je na tom podobně i Ferrell, který opět zpodobňuje sympatického nešiku/smolaře. Spencer se ve filmu, bohužel, příliš prostoru nedostalo a stejně je na tom, dtto, i Barkley, která se nedávno objevila ve Slumberlandu.   Nápad nesoustředit příběhovou linku čistě jen na napravení vybraného hříšníka (jak by se dalo předem očekávat), ale věnovat se v podobné míře také [spoiler]protistraně, která má zmíněné napravování dotyčného na starosti,[/spoiler] je poměrně originální a zavdává v průběhu děje příležitost k rozehrání několika zábavných situací, slušný rozpočet je na filmu vcelku poznat, některé obrazové přechody během "skládání reality" jsou docela povedené a muzikálová čísla jsou vážně velkorysá, ovšem hlavní předností filmu je rozhodně Ferrell.   Což souvisí s faktem, že má mnohem vděčnější (a lépe napsanou) roli než Reynolds, což zase souvisí s tím, že Ferrellova postava [spoiler]v původní podobě (než sama došla nápravy)[/spoiler] působí, paradoxně, jako mnohem větší padouch než je Reynolds, který se tady po skutkové i morální stránce nechová nijak zvlášť hůře, než průměrný yuppie v kdejakém současném korporátu, vinou čehož jeho charakterový přerod z hříšníka ve slušného člověka nefunguje zcela ideálně. Totéž se pak týká i samotných písní a taneční choreografie, jelikož obé je pouze uspokojivé (s čestnou výjimkou [spoiler]invektivní zdravice[/spoiler] Good Afternoon*:D*), zatímco stopáž filmu je již lehce neuspokojivá. V souhrnu jde ale o obstojnou práci.  
6/10
0 0
reagovat
Docela se těším. Reynolds mi nevadí, i kdyby tohle hrál do konce kariéry, což asi i bude.:+
848187
Docela se těším. Reynolds mi nevadí, i kdyby tohle hrál do konce kariéry, což asi i bude.*:+*
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se