Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rockův Black Adam vede i v Česku, Hana Vagnerová mu ale tvrdě zatopila


ikona
Thomas
black adamdcdwayne johnsonhana vagnerovákinomaniakmimoniza vším hledej ženu
Lepší časy do kin zatím ještě nepřišly.  

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

O víkendu mělo skončit suché období českých kin, ale nakonec se toho až tolik nezměnilo. Očekávaný Black Adam nakonec startuje s velmi průměrnou návštěvností a dle aktuálních čísel nenaplní naděje všech, kteří čekali slavný návrat blockbusterů. 34 tisíc diváků za první víkend je sice zhruba v mezích toho, co nosí většina ostatních filmů z DC univerza, ale ani super hvězdný The Rock nepomohl nepřesvědčil české diváky, že je sám o sobě stejná extraliga jako Batman nebo Superman. Ti dál s otvírákem okolo 80 tisíc vedou tabulku nej startů DC Extended Universe u nás, Black Adam ani ne s polovičkou je někde na úrovni svého souputníka Shazama. Míříme aktuálně někam k hranici 100 tisíc diváků, což je mimochodem někde na úrovni třetí desítky letošního roku. Blockbuster, co by tedy nahnal diváky zpět do kin, se tedy zatím nekoná.

Pravým opakem Black Adama byla o víkendu česká romantická komedie Za vším hledej ženu. Tento typ filmu je už sám o sobě také franšíza a po slavných předchozích letech musí také po covidové pauze bojovat o každého diváka a divačku. Hana Vagnerová a spol dokázali přinést slušných 31 tisíc diváků, což je samozřejmě daleko od první ligy typu Po čem ženy touží 2, ale je to na podobné úrovni, jako letos předvedlo třeba Srdce na dlani nebo Střídavka. Výdrž těchto filmů bývá rozhodně lepší než u komiksových spektáklů, takže 100 tisíc byla měla být formalita a pokud vše půjde dobře, můžeme se zastavit někde okolo číslovky 150 tisíc. Takže i když měl The Rock lepší start, dlouhodobě to hraje pro Hanu Vagnerovou.

Spokojeni mohou být také distributoři filmů na třetí a čtvrté pozici. Hororový Úsměv potvrzuje dobrou šeptandu a mezi víkendově opět o pár procent stoupl, už tak překonal hranici 56 tisíc diváků a vyšoupl Černý telefon z pozice nej hororu letošního roku. Nový Halloween mu může jen tiše závidět, má jen třetinové tempo a s koncem strašidelného období na přelomu října a listopadu půjde zřejmě brzy z TOP 20. Sympaticky se také uvedl životopisný film Il Boemo. Hudební skladatel Josef Mysliveček sice není takové jméno jako Wolfgang Amadeus Mozart, ale jeho Češi mu rozumějí a i přes komplikovaný název přišlo na jeho film zhruba 13 tisíc diváků. Ano, Jan Žižka otevíral za 100 tisíc plus, ale tady jsme na úrovni vážného dramatu o hudbě, ne hollywoodském masakru ze středověku. Uvidíme, jak se mu bude dařit dále. Mimochodem Žižka se stále ještě drží v první desítce, aktuálně už drží číslovku 320 tisíc diváků.

O minulém víkendu se také dařilo slušně dětským filmů. Vytrvalost Mimoňů 2 asi už nemá cenu moc komentovat, reportovat budeme až případných 700 tisíc diváků (chybí 2-3 týdny). Po ospalém startu jen minimálně klesá celovečerák Websterovi, na který alespoň podle oficiálních údajů nepřišel skoro nikdo v týdnu, ale o víkendu stíhal Mimoně. V TOP 20 se drží ještě stále Liga supermazlíčků (i když je na HBO Max) či Princezna Rebelka, vodu si také přišel otestovat před premiérou nový Šoumen krokodýl. Podzimní prázdniny začínající už ve středu budou určitě dobrým motivátorem pro všechny animáky nabrat výjimečnou návštěvnost.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

O vážnější filmy moc zájem nebyl (Spolu -30%, Banger -48%, To nic, drahá - 40%), daří se jen oceňovanému snímku Trojúhelník smutku. O prodlouženém víkendu ohraničeném státní svátku se o více pozornosti poperou již zmíněné animáky, ti dostanou kromě Šoumena krokodýla ještě konkurenci v podobě české pohádky Princ mamánek. Silná bude nabídka dokumentu (Adam Ondra, PSH) a poslední halloweenský záchvěv prožijí horory (Ďáblova kořist). Výraznější čísla ale čekejme až první (Hranice lásky a opět Hana Vagnerová) a hlavně druhý (Black Panther 2) listopadový víkend.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace