Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Jak se točilo Supermanovo cameo v Black Adamovi a co by se mělo dít dál?


ikona
KarelR
black adamdc comicshenry cavillsupermanthe rockwarner bros.
Black Adam se v potitulkové scéně nového filmu setkal se Supermanem. Jak k tomu došlo a co by se ideálně mělo dít v dalších letech? 

Ve čtvrtek 13. října se potvrdila mnohaletá spekulace, že má Henry Cavill cameo v Black Adamovi. Ihned po slavnostní premiéře se celý jeho návrat objevil na internetu, a jelikož tím tajnůstkaření ztratilo smysl, Rock se o Supermanově návratu záhy rozpovídal v rozhovorech. Prý na něm pracoval velmi dlouho (vzpomeňte si na jeho fotku s Cavillem z roku 2016) a celé je to jen začátek. Pokud si ale myslíte, že byl Superman ve filmu od začátku a že ho brzy uvidíme znovu, tak... je to celé trochu složitější.

V první řadě je potřeba vědět, že byl Cavillův návrat nejistý až do poslední chvíle. Rock za něj sice bojoval už před lety, prezident DC Films Walter Hamada o něm však nechtěl ani slyšet (měl místo toho v plánu černého Supermana Val-Zoda s tváří Michaela B. Jordana). Představitel Black Adam proto Hamadu obešel a dohodnul se s warneráckými šéfy Michaelem De Lucou and Pam Abdy, že chystanou potitulkovou scénu natočí bez Cavilla a uvidí se.

Během posledního dne dotáček Black Adama (v polovině září!) tak na plac dorazil dublér v kostýmu Supermana, který vyšel z mlhy a kamera se zaměřila na slavné logo. V postprodukci se do toho šlehnul klasický hudební motiv od Johna Williamse, a jak správně tušíte, testovací publikum bylo z tohohle dovětku (ano, dost podobnému Supermanově „bezhlavému“ cameu ze Shazama) u vytržení. Rock tak mohl udělat krok dvě a pokusit se nahradit dubléra samotným Cavillem.

Tady mu výrazně pomohl šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav, který odstranil Hamadu a otevřel tak dveře pro velký supermanský comeback. Henry Cavill ale chytře nikomu neskočil rovnou do náruče. I když to z nového videa na jeho Instagramu působí jinak, reálně kývnul pouze na jedno cameo a na nic jiného. Rockův vysněný duel mezi Black Adamem a Supermanem tak je stále především snem, který závisí na mnoha faktorech.

Jak se může opravdu zhmotnit? Warneři nejprve musí dát zelenou Black Adamovi 2, na což může dojít i přes to, že finanční výsledky jedničky zatím nejsou úplně prvotřídní (pořád tu mluvíme o filmu za 195 mega). Vzápětí je pak nutné definitivně ulovit Cavilla, který ale nebude zrovna levný, zřejmě bude chtít sólovku s velkým producentským vlivem, a navíc má na příští rok a půl údajně plný diář (3. série Zaklínače + Highlander?). Pokračování Black Adama se Supermanem nebo dvojka Muže z oceli tak možná dorazí až v dalekém roce 2025.

Ano, kdysi byla tříletá pauza mezi filmy standardem. V dnešní sprintovací době je ale situace o dost jiná, tak uvidíme, jak se to celé nakonec vyvrbí. Osobně si nejsem jistý tím, zda je Cavillův návrat zase taková výhra – spíš jako by byl jediným výrazným DC hrdinou, který se (po ukecání Keatona a Afflecka) vlastně může nějak vracet. Nezapomínejme totiž na to, že extra drahá jednička Muže z oceli vydělala „jen“ 668 milionů, duel Batmana se Supermanem nepřekonal povinnou miliardu a Liga spravedlnosti byla ukrutným propadákem.

Jasně, Henry Cavill má mocnou online podporu, mimochodem důsledně spojenou s (další!) kampaní za návrat Zacka Snydera. Jeho Superman ale nikdy nebyl stoprocentním tahounem z ranku Downeyho Iron Mana nebo Hollandova Spider-Mana, takže je otázkou, jestli se Warnerům tahle investice vyplatí. Snad zaúřaduje hlad po zvučných filmech od DC, výběr schopného režiséra (co třeba Abrams, jelikož McQuarrie opravdu nehrozí?) a Cavillova dobrá pozice, v níž může točit jen to, co točit chce. Peckový comeback Supermana by totiž určitě byl živou vodou, bez níž se propojený vesmír od DC už moc dlouho neobejde.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (42)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace