Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak smrt hlavní hvězdy ovlivnila scénář druhého Black Panthera?


ikona
do_Od
Black PantherChadwick BosemanKevin FeigeLetitia WrightRyan Coogler
Ryan Coogler promluvil o původních plánech pro druhého Black Panthera. 

Když v srpnu roku 2020 náhle a nečekaně skonal herec Chadwick Boseman, nikdo přesně nevěděl, co to bude znamenat pro pokračování veleúspěšné marvelovky Black Panther. Nevěděl to pořádně ani sám režisér jedničky Ryan Coogler, kterého Feige jen pár měsíců předtím ukecal i do dvojky. Nakonec se ale právě za pomoci šéfa Marvelu povedlo vymyslet nový scénář, který nejenže je duchem podobný tomu původnímu, ale zároveň i skládá zaslouženou poctu jak zesnulému herci, tak hlavnímu hrdinovi.

Jedno z nejzásadnějších rozhodnutí, které přitom Feige a Coogler učinili velmi brzy poté, co obdrželi tragické zprávy, bylo Chadwicka nikým nenahrazovat. Místo toho se rozhodli příběh snímku přetransformovat tak, aby odpovídal na základní otázku: „Jak lze pokračovat v cestě a zdolat zdánlivě nepřekonatelné vyhlídky?“ Tahle premisa se pak podle slov režiséra stávala v průběhu natáčení čím dál relevantnější spolu s tím, co se mezitím dělo ve světě. Coogler ale rovněž prohlásil, že jinak je druhý film velmi podobný tomu, co měl původně v plánu.

Tak zaprvé je tu záporák Namor, jedna z Black Pantherových největších komiksových nemesis a oficiálně již druhý potvrzený mutant v MCU (první je Ms. Marvel). Místo T’Chally se však s Namorem utkají jeho přátelé a rodina v čele s jeho sestrou Shuri. Ta si v komiksech eventuálně sama nasadí kostým Black Panthera, což je něco, co údajně herečka Letitia Wright diskutovala s režisérem i Bosemanem už na place prvního filmu. Nový film ale nebude primárně o tom, místo toho se Shuri bude smiřovat se smrtí svého bratra, což herečce umožnilo truchlit, plakat i se smát, díky čemuž v sobě prý objevila sílu, o které předtím ani nevěděla, že ji má.

Nebude však sama, koho ve filmu smrt T’Chally zasáhne. Truchlením si totiž projdou také M’Baku, Nakia nebo královna Ramonda, kteří společně dohromady ještě se Shuri vytvoří jakousi centrální skupinu protagonistů bez jasného lídra. Jak nicméně potvrdila herečka Lupita Nyong‘o, nebýt Ryana Cooglera a jeho vize, samotná předtím nevěřila, že film bude možné natočit i bez Chadwicka. Až poté, co jí režisér vysvětlil své plány, změnila názor a uvěřila, že snímek dokáže říct něco pravdivého a krásného zároveň. Jinými slovy nás podle všeho čeká obří doják epických proporcí a fanoušci by neměli být zklamaní. Což jak víme je v současnosti u marvelovek prakticky nemožné. Tak či tak, snímek Black Panther: Wakanda Forever, jehož stopáž bude mít podle posledních zpráv ke třem hodinám, dorazí do kin už za měsíc a půl.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace