Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?


ikona
Spooner
danny gloverlethal weaponmel gibsonsmrtonosná zbraň
Vrátí se Martin Riggs a Roger Murtaugh konečně do akce? 

Už je to takřka rok, co bylo oznámeno, že se i přes smrt legendárního režiséra Richarda Donnera dlouho očekávaného pátého dílu Smrtonosné zbraně přeci jen dočkáme. A že se sequelu neujme nikdo jiný než jedna z hvězd série, Mel Gibson, který se přesune na pozici režiséra na přání samotného Donnera. Fanoušci neskrývali své nadšení a doufali, že si staří drsňáci Martin Riggs a Roger Murtaugh střihnou ještě poslední akční dobrodružství. Jenže od té doby bylo okolo projektu zase velké ticho. Zůstalo snad nakonec zase u planých slibů a chystané pokračování přeci jen opět uvízlo na mrtvém bodě?

Podle Mela Gibsona se naštěstí nic takového nestalo a práce na Smrtonosné zbrani 5 jsou v plném proudu. Důvod, proč se natáčení prozatím odkládalo a nebylo oznámeno další obsazení, je vzhledem k současné situaci u Warnerů celkem prostý. Ano, za vším dle Gibsona stojí propojení filmového studia s Discovery a s tím spojené personální i další zemětřesení, které zde způsobil nový hlavoun David Zaslav. Slavný herec a spol. tak prý museli počkat, až se zde situace trochu stabilizuje a oni se tak budou moci jeho kousku naplno věnovat. Věří ale, že toto vyčkávání již nebude dlouho trvat a na počátku příštího roku by se za optimistických odhadů mohlo začít natáčet.

Gibson ale během té doby rozhodně nezahálel a společně s tvůrcem Richardem Wenkem (Equalizer, nových Sedm statečných) doladil scénář, jehož základy ještě stihl napsat sám Donner. A herecká legenda slibuje, že dávala pozor na to, aby byl nový příběh dokončen podle Donnerových představ a sám si výsledek nemůže samozřejmě vynachválit. Stále tedy platí, že premiéra, která se plánuje na streamovací službě HBO Max, je prozatím v nedohlednu. A my doufáme, že příští rok se to natáčení už fakt rozjede.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace