Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: The Banshees of Inisherin patří mezi filmy roku, má 100 % kladných recenzí


ikona
Spooner
brendan gleesonColin FarrellMartin McDonaghprvní reakceThe Banshees of Inisherin
Colin Farrell a Brendan Gleeson opět spolu. A zase to asi bude stát za to! 

Filmový festival v Benátkách je v plném proudu a jako každý rok, i letos se nese v duchu premiér očekávaných filmů i nejednoho adepta na prestižní ceny. První diváci zde tak mohli zhlédnout drama To nic, drahá od Olivie Wilde, Timothéeho Chalameta v lákavém Bones and All od režiséra Dej mi své jméno a Brendan Fraser si zde za svůj údajně dechberoucí výkon v novince The Whale od Darrena Aronofskyho vychutnal potlesk ve stoje. Mezi tituly, jež v Benátkách sbírají nejvíce chvály, bude ale podle všeho patřit jiný kousek – novinka od režiséra pecek V Bruggách a Tři billboardy kousek za Ebbingem, Martina McDonagha. I jeho další snímek The Banshees of Inisherin, v němž opět spojil síly s Colinem Farrellem a Brendanem Gleesonem, totiž bude evidentně patřit mezi filmy roku!

Napovídá tomu alespoň výtečné hodnocení na Rotten Tomatoes, kde aktuálně svítí 100 % kladných recenzí s velmi silným ratingem 8,4. Podle kritiků jde o další důkaz McDonaghovy mistrné práce se scénářem a brilantními dialogy, v němž umí skvěle střídat tóny od skvělé černé komedie až po drsný a násilný film. I když se divák bude ve velkém smát, zároveň ho příběh dvou bývalých kamarádů chytne za srdce a bude mu smutno. Snímek navíc šikovně pracuje s tématy vzteku či absurdity lidského jednání. A dělá to opět brilantním režijním stylem, v němž nezapře své divadelní kořeny ani cit pro irský folklór. 

A v neposlední řadě má k ruce i bezchybnou dvojici Farrell/Gleeson. Jejich vzájemná chemie je prý opět neuvěřitelná, oba hrají na maximum a umí výtečně prodat každou hlášku a McDonaghovu parádně napsanou větu. Oblíbený režisér to zkrátka zase dokázal a jeho fanoušci budou dle všeho hodně nadšení. A dost možná natočil i film, o němž v sezóně prestižních ocenění ještě hodně uslyšíme.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace