Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Velkolepá sci-fi od Coppoly nabírá obsazení


ikona
Spooner
Adam DriverFrancis Ford CoppolaMegalopolisShia LaBeouf
Coppola chystá svůj další filmový opus. Kdo si v něm zahraje? 

I když si jeho legendární trilogii Kmotr všichni pouštíme s železnou pravidelností (Cival tak desetkrát do měsíce) a má na svém kontě ještě několik nesmrtelných klasik, patří Francis Ford Coppola mezi velikány, jemuž se bohužel filmový přechod do nového tisíciletí příliš nevyvedl a natáčí si malé nezávislé snímky, které nikoho moc nezajímají. S jeho novinkou by se to ale mělo změnit. Do produkce se totiž pomalu ale jistě blíží jeho sci-fi Megalopolis, Coppolův srdcový projekt, který chystá už přes 20 let a mnozí lidé už si ho zaškatulkovali do kategorie filmů, které nikdy nevzniknou. Jenže opak je pravdou, kamery by se měly rozběhnout ke konci roku a režijní velikán už našel poměrně rozsáhlé a zajímavé obsazení.

Ambiciózní příběh z budoucnosti nám nabídne velkolepý příběh o politických ambicích, genialitě a komplikované lásce ve světě, v němž se lidem nedaří vyřešit své sociální problémy. A měli bychom dostat i příběh architekta, který má za úkol přebudovat velkoměsto ve stylu New Yorku. Už dříve bylo oznámeno, že se ve filmu objeví čím dál obsazovanější Adam Driver, jenž má na dobré projekty už docela čuch, veteráni Jon Voight, Forest Whitaker a Laurence Fishburne či herečky Aubrey Plaza a Nathalie Emmanuel ze Hry o trůny. A k nim se nyní přidává další slušná várka jmen, v níž Coppola sáhnul i do vlastní rodiny. 

Ve filmu se totiž objeví i jeho sestra Talia Shire (Rocky, Kmotr) či synovec Jason Schwartzman, dojde ale i na asi největšího hollywoodského potížistu současnosti Shiu LaBeoufa či vycházející hvězdičku Grace Vanderwaal. Ne, žádnou megahvězdu zde asi nečekejte, „jen“ řadu prověřených jistot. O nic jinému ostatně Coppolovi asi nejde. I když se má totiž rozpočet pohybovat okolo 100 milionů dolarů, většinu filmu si bude financovat z vlastní kapsy a nejspíš tuší, že jeho ambiciózní flák do kin moc diváků nenažene. Režijní veterán totiž už dopředu hlásí, že mu nejde o tržby či prestižní ceny, ale chce tu hlavně zanechat něco velkého a důležitého pro další generace. Tak uvidíme, zda se Coppola i po osmdesátce a éře nevýrazných snímků vybičuje k další filmové klasice.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace