Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Robert De Niro opět míří mezi mafiány


ikona
Spooner
barry Levinsonrobert de niroWise Guys
Hollywoodský veterán míří do prověřených vod. A rovnou dvakrát. 

Asi žádné jméno (snad s výjimkou Al Pacina) není s  gangsterkami spjato tak úzce jako Robert De Niro. Kmotr, Casino, Mafiání, Tenkrát v Americe… prostě žánrová klasika vedle klasiky, jež hereckého veterána navždy zacementovala na hollywoodském výsluní. Herec se pak mezi gangstery rád vrací i nadále, což potvrzuje netflixovský Irčan. A jak se zdá, De Niro se s rolemi mafiánů v drahých kvádrech nehodlá rozloučit ani před blížící se osmdesátkou. Naopak si hodlá dopřát tak trochu dvojitou nálož.

Zahraje si totiž v ambiciózní gangsterce Wise Guys od Warnerů, v níž opět spojí své síly s dalším hollywoodským matadorem, režisérem Barrym Levinsonem, jenž se s De Nirem sešel už u pecek Vrtěti psemSpáči či televizního filmu Čaroděj ze země lží. A samozřejmě má na kontě i nesmrtelného Rain Mana. Prostě tvůrce, co umí a v kombinaci s De Nirem mu to skvěle šlape. 

Příběh nám pak nabídne rivalitu dvou italsko-amerických mafiánských bossů Vita Genoveseho a Franka Costella, kteří si šli v polovině 20. století tvrdě po krku. Genovese se dokonce pokusil Costella zabít. Vedlo to ovšem „pouze“ k tomu, že Costello později odešel do mafiánského důchodu. Už tak hezký gangsterský námět je pak zpestřen poměrně odvážným castingovým rozhodnutím. Robert De Niro by si měl totiž zahrát oba znepřátelené bosse. Uvidíme, jak tento riskantní krok bude fungovat. K veteránům se každopádně přidává ještě scenárista a spisovatel Nicholas Pileggi, který má na kontě již zmiňované Mafiány. A to už je na žánrovku plnou naštvaných Italů s bouchačkama dobrá výchozí pozice

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace