Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 7 filmových klenotů, které jsou ukryté na Disney+


ikona
KarelR
disney+johnny deppmichael douglaspaul newmanrobert redford
Nepouštějte si na Disney+ nové filmy jen proto, že jsou nové. Občas se vyplatí zacouvat kousek do minulosti… 

V půlce června do Česka vtrhla streamovací služba Disney+. Většina lidí si na ní ihned pustila Obi-Wana nebo nějaké marvelovky, to však zdaleka není všechno, co tam najdete. Velkou součástí je katalog Foxů, takže se hodně mluvilo i o Vetřelcích, Predátorech, Smrtonosných pastích nebo jiných akčních klasikách (Con Air, Skála, Komando…). Na Disney+ ale můžete narazit i na pecky, které byste tam možná nečekali. A pokud chcete důkaz, tady jsem jich vyhrabal hned sedm.

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Streamovací domov Avengers a Dartha Vadera bohužel (stejně jako Netflix a HBO Max) nenabízí moc starých klasik. Nejhlouběji jsem se dokázal prohrabat k westernovému majstrštyku s Paulem Newmanem a Robertem Redfordem, což… ale technicky není zklamání, že ano. Na tuhle ikonickou oddechovku se totiž dá koukat pořád dokola.

Ed Wood (1994)

Vybrat nejlepší film Tima Burtona není zas tak jednoduché (ehm, Velká ryba!). Černobílý Ed Wood ale stoprocentně patří do top pětky, protože je přecpaný skvělými hláškami a láskou k filmařině. Johnny Depp tu skvěle zahrál titulní režisérské dřevo a Martin Landau si Belu „Drákulu“ Lugosiho vychutnal tak důkladně, že za to dostal Oscara. Kéž by se Burton někdy vrátil do téhle formy!

Millerova křižovatka (1990)

Méně známá, ale vyloženě libová gangsterka bratří Coenů vás elegantně vrátí do doby před digitálními blockbustery. Kdo vyrůstal v devadesátkách, lovil na přelomu tisíciletí právě tyhle klenoty, u kterých se pak houfně žaslo nad tím, že zůstaly tak dlouho pod radarem. Millerova křižovatka je tam bohužel dodnes, třeba to ale její přítomnost na Disney+ maličko napraví.

Generál Patton (1970)

Jeden z nejlepších válečných velkofilmů je v Česku relativně známý – ale jen málokdo ho opravdu viděl. Bez Pattona mohla druhá světová skončit úplně jinak, a pokud vás zajímá proč, jeho epická tříhodinová biografie vám to obšírně vysvětlí. Na scénáři se mimochodem podílel Francis Ford Coppola a z Oscarů se odcházelo se sedmi soškami. Tak si tenhle žánrový milník (v němž nechybí velkolepá tanková bitva) koukejte někdy dát.

Rozsudek (1982)

Paul Newman, Charlotte Rampling a James Mason v jednom filmu. Už tohle by mělo stačit jako důkaz, že je Rozsudek vynikající, klidně ale přihodím ještě jméno režiséra. Sidney Lumet natočil Dvanáct rozhněvaných mužů, Serpica nebo Psí odpoledne – a můžete věřit tomu, že soudní drama o zkrachovalém právníkovi, co se snaží postavit zpátky na nohy, vypiplal podobně jako své mnohem známější kousky.

Společnost mrtvých básníků (1989)

Absolutní srdcovka a nejlepší film Robina Williamse. Společnost mrtvých básníků vás vezme na internátní školu, kde se profesor Keating snaží probudit ve svých žácích víc, než po něm žádají osnovy. Výsledek je zábavný, živelný, dojemný… a hlavně maximálně inspirativní. Williams se pro tuhle roli narodil, tak mu snad Disney+ přihraje pár nových fanoušků.

Válka Roseových (1989)

Je čas pochcat rybu… na Disney+! V životě každých dvou zamilovaných lidí by měla nastat chvíle, kdy se posadí na gauč a pustí si Válku Roseových. Jen tady se totiž dozví, jak se jejich láskyplný vztah může proměnit v hororovou epopej, která z nich udělá nebezpečné magory. Doporučuje pět z pěti rozvodových právníků, neváhejte a pouštějte!

Doporučili byste zmíněné kousky? A jaké poklady jste na Disney+ zatím vyhrabali vy? Dejte jako tradičně vědět v diskuzi.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace