Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bale a Crowe čekají na vlak


ikona
imf
3:10 to yumachristian balejames mangoldremakerussell crowe
 

Lze z takové zápletky udělat dobrý biják? To víte že ano! Zkusili to už v roce 1957 prostřednictvím westernu 3:10 to Yuma. Tehdy v podstatě béčkový projekt, od kterého nikdo nic nečekal, zaznamenal slušný úspěch, především díky své kameře a propracovaným dialogům. O moc víc vlastně ani nenabízel, jeho hlavními hrdiny byli chudý farmář a obávaný desperát. Místní šerif totiž moc dobře věděl, že po Wadeovi půjde jeho bývalý gang a pokusí se ho osvobodit a proto vymyslel fintu. Za mizerných 200 dolarů pověřil jednoho poctivého farmáře důležitým úkolem. Půjde s Wadem do hotelu a pohlídá ho do tří hodin a deseti minut, kdy odjíždí z nádraží vlak do Yumy. Na ten oba nastoupí a tak se dostanou k soudu, aniž by je Wadeův gang otravoval.

Těžištěm filmu je pak soužití obou mužů v osamělém hotelovém pokoji, kde hodiny trpělivě odtikávají čas, zbývající do odjezdu vlaku. Wadea farmář fascinuje svou nezkorumpovatelností a mrzkým životem na maličké farmě, která je teď díky dluhům v ohrožení. Napětí v místnosti by se brzy dalo krájet...

Nyní se film dočká remaku, který dlouhé čtyři roky vymýšleli u Sony, až to nakonec vzdali a nabídli licenci do volného oběhu. Teď se jí chytila malá společnost Relativity Media a má s ní opravdu velké plány. Natočit remake westernu je docela originální myšlenka, zvlášť pokud z toho můžete udělat herecký koncert o sedmi hercích a třech lokacích. James Mangold (Walk the Line) jako režisér mohl počítat se zájmem největších hvězd. Dlouho kolem projektu kroužil Tom Cruise a zájem měl i Eric Bana, teď to ale vypadá, že finální sestavu budou tvořit Russell Crowe (desperát) a Christian Bale (farmář). Scénář, vycházející z původní povídky Elmorea Leonarda, přepisuje po Stuartu Beattiem (Collateral) dvojice Derek Haas/Michael Brandt, což sice není moc dobré znamení (ti dva jsou zodpovědní mj. za Rychle a zběsile 2), ale věřme, že Mangold si nenechá po oscarovém Cashovi zkazit image tak snadno. Produkce je momentálně tlačena kupředu buldozerovým tempem, aby se stihla premiéra v roce 2007, tj. přesně po padesáti letech od uvedení originálu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace