Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Černý telefon je hororovým nářezem, má 100 % kladných recenzí


ikona
Spooner
černý telefonethan hawkeprvní reakceScott Derrickson
Režisér Sinister a V moci ďábla zpátky na hororovém trůnu? 

Scott Derrickson si sice před pár lety odskočil ke komiksárnám v podobě prvního Doctora Strange, nyní se ale vrátil k žánru, v němž mu bylo vždycky nejlépe – k milovaným hororům. Jeho novinka Černý telefon pojednávající o uneseném klukovi, jenž se snaží i za pomoci tajemného telefonu dostat ze zajetí magora v podání Ethana Hawkea, nás lákala už parádními trailery. Ty totiž naznačovaly, že režisér hororových kousků V moci ďábla či Sinister natočil další žánrovou pecku, u níž nebude divákům zrovna dobře. A první nadšené reakce naznačují, že se nám tu (ne)překvapivě rýsuje rovnou jeden z hororů roku.

Na Rottenech totiž panuje naprosté nadšení v podobě 100 % pozitivních recenzí! Rating v podobě hodnocení 7.8 sice shazuje hype malinko dolů, pořád ovšem láká na silný hororový a mrazivý kousek, který by si měl užit každý fanda žánru. Černý telefon je totiž intenzivní a mrazivou podívanou, která bude pro mnohé v podstatě traumatizujícím zážitkem. Derrickson pak opět ukazuje své špičkové řemeslo a fakt, že v hororovém žánru patří k naprosté špičce. Snímek pak prý hezky kombinuje prvky hororu a coming-of-age filmu, v němž sbírá absolutní chválu nejen děsivý záporák Ethan Hawke ale také ústřední klučina Mason Thames. Závěrečná třetina je pak tak děsivou, ošklivou a strhující tečkou, že z ní bude mít divák husí kůži. Původní povídka Joea Hilla (syna Stephena Kinga) je pak rozpracována do tak tak skvělé scenáristické a filmové podoby, že se jí divák nedokáže nabažit. Jo, těšíme se dost. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace