Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: odvážný horor Men pobouří diváky


ikona
do_Od
Alex GarlandEx MachinahororJessie BuckleyMenprvní reakceRory Kinnear
Režisér Ex Machiny Alex Garland natočil nový horor. A nepřekvapivě s ním budí rozpaky. 

Zapomeňte na Batman vs. Superman, Ligu spravedlnosti, Cats, Eternals, Benedettu, čtvrtý Matrix nebo jakýkoli jiný byť jen lehce kontroverzní film z poslední doby. Blížící se hororová novinka Men od režiséra Alexe Garlanda totiž podle všeho spustí takový shitstorm, že proti ní budou blednout závistí všechny výše zmíněné kousky. Alespoň to tvrdí první reakce kritiků, kteří už snímek od tvůrce Ex Machiny či Annihilation viděli.

Film má v době psaní na Rottenech 83 % pozitivních recenzí s průměrným skóre 6,8/10, což je na žánr horor v poslední době celkem slušné číslo. Problém je, že ne všichni to zjevně vidí stejně, a zatímco většina si onu ústřední misogynní linku navázanou na netradiční folklórní příběh, jenž je i na režisérovy poměry extrémně surreální, užila, někteří ten podle nich převážně plochý a ve finále zbytečně šokující a krvavý zážitek vydýchávají hodně ztěžka.

Kdo chválu sbírá ze všech stran jsou samozřejmě herci v hlavních rolích. Jessie Buckley je prý skvělá a Rory Kinnear, představující se zde jako všechny mužské postavy, doslovný chameleon kráčející si pro ceny. Každopádně Garland prý natočil místy velmi odvážný film, jenž boří hranice žánru, má překvapivou míru gore, a donutí lidi mluvit. Respektive spíš hádat se o tom, co to vlastně sakra viděli. Musím ovšem podotknout, že slova chvály na Rottenech píšou spíš muži, zatímco 3 ze 4 top kritiček pění, že má film nedostatečně vyjasněné poselství. Velice zajímavé. Asi nejlepší srovnání ale přišlo od kritika IndieWire, který napsal, že Garlandův Men je tak trochu jako Malick přecházející od Tenké červené linie ke Stromu života. Co to znamená už si přeberte sami, já se každopádně začínám těšit na film, o kterém se patrně bude mluvit i tady na MovieZone ještě dlouho.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace