Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: dvojka Doctora Strange je prvním opravdovým hororem v MCU


ikona
do_Od
Benedict CumberbatchDoctor Strangedoctor strange 2Doctor Strange v mnohovesmíru šílenstvíElizabeth OlsenhorormarvelMCUprvní reakceSam RaimiWanda
První reakce na novou marvelovku vynáší do nebes Raimiho, Wandu i samotného Strange s tváří Benedicta Cumberbatche. 

Jako by to čekání do zítřejší novinářské premiéry nebylo už tak dost dlouhé, teď se ještě navíc na internetu čerstvě vynořily první reakce. Ty obvykle Marvel vypouští do světa nějaké dva týdny před premiérou, jenže Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství má údajně tolik překvápek a hvězdných cameí, že zkrátka producenti v čele se studiem raději drželi vše přísně pod pokličkou až do premiérového týdne, kdy se rázem brány spoilerů otevřely dokořán, a na internet tak začal proudit jeden leak vedle druhého. Nás ale zajímají hlavně ty reakce zahraničních kritiků. A jak už jste si mohli přečíst v titulku, je se na co těšit.

Abychom to tedy nějak odpálili, nová marvelovka se doposud těší skóre 84 % spokojených recenzí z celkového počtu 58, přičemž průměrné hodnocení se v době psaní drží na 6,9/10. To je taková ta klasická sedmička, u serverů s pětihvězdičkovou škálou pak většina kritiků naděluje 4/5. Důležité jsou ale samotné chvalozpěvy, případně výtky. Tak zaprvé, pokračování Strange je prý prvním regulérním hororovým příspěvkem v MCU, samozřejmě nečekejte full gore ani nic takového, pořád je to rodinný Marvel s místy tradičně odlehčeným humorem. Nicméně dochází například na oddělování končetin, temnou atmosféru i řešení traumatických otázek. Jedna fráze, která člověku uvízne v hlavě, je že snímek pojednává o tom, jak nás naše vnitřní zlo dokáže občas pohltit, a jak zdejší hrdinové musí bojovat, aby tomuhle volání odolali. Právě v těchto vážnějších scénách se pak projevuje specifický talent režiséra Sama Raimiho (Spider-Man 2), který se tímhle filmem de facto vrací na výslunní.

Vedle toho se pak hodně chválí dějový oblouk Wandy (Elizabeth Olsen je tu prý na Oscara), nová postava Americy Chavez s tváří Xochitl Gomez, která si krade všechny scény pro sebe, a pochopitelně i výkon Benedicta Cumberbatche. Film sám o sobě je prý hodně rozkouskovaný na různé nesourodé pasáže (což je zdánlivě záměr), které ne vždy fungují (to už asi záměr nebyl). Zároveň to ale otevírá dveře několika opravdu šokujícím překvapením, které musíte vidět, abyste jim vůbec byli schopni věřit. Další kritici pak potvrzují, že se jedná o jednoznačně nejstrašidelnější marvelovku, zatímco jiní kontrují tím, že to je celé tak přehlcené věcmi, až je to občas trochu ubíjející. Jako výkop letní sezóny to ale většina novinářů schvaluje a fanoušci by tak měli odcházet z kina spokojení.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (39)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace