Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: tragický Morbius


ikona
do_Od
Jared LetoMarvelMorbiusprvní dojmySonyVenom
Jared Leto je upír, co odmítá pít krev, protože chce být hodný. Jestli po dvou Venomech někdo od Sony čekal dobrý komiksový film, tak sněte dál. 

Sony s těmi komiksy ujel vlak. Venomové jsou možná komerčně úspěšní, ale to bylo Stmívání taky. Kvalitativně jsou obě látky dost podobné, a teď už do tzv. Sony's Spider-Man Universe dorazili i ti upíři. Od "marvelovské legendy" (aneb když nemáte nic jinýho, pomožte si aspoň jménem) jménem Morbius jsme toho příliš nečekali, takže nás vlastně v kině moc nepřekvapilo, že jsme ani příliš nedostali. Ostatně i jindy vzorný Rimsy tentokrát kino pro jistotu vynechal. Jak jsme z toho tedy nakonec s Mr. Hladem vyvázli?

Jak to vidí Mr. Hlad:

Upřímně – čekal snad někdo, že Morbius bude dobrý film? Trailery nic takového nenaznačovaly a po tom, jak dopadl Venom, není od věci být obezřetný, když dojde na komiksovky čistě od Sony. Takže mluvit o zklamání by moc smysl nedávalo. Je to přesně tak mizerné, jak asi většina z nás čekala. Podobně jako Venom působí Morbius jako komiksovka z dob, kdy v kinech blbnul Ben Affleck jako Daredevil a Nicolas Cage jako Ghost Rider. Prostinká zábava s jednoduchým příběhem, reálně asi šesti postavami, bez překvapení, bez nápadů a bez ničeho, co by stálo za pozornost. 

Leto navíc není Hardy a i když tu nic regulérně nekazí, jeho Morbius jednoduše není zajímavá postava, za což ovšem můžou spíš scenáristé, kteří občas zkusí nakousnout nějaká atraktivní témata, antihrdinství a potenciálně zajímavý vztah hlavního hrdiny a zloducha. Ale ve výsledku na to všechno kašlou a servírují znuděně odvyprávěnou podívanou, která reálně nemá co nabídnout. A když se na konci začne pokoušet o jakýsi větší příběhový záběr, tak to stejně nefunguje. Jo a ty upírské ksichty jsou dost hnusné.

Jak to vidí do_Od:

Jen o chlup lepší mizérie než oba Venomové. Hodnocení de facto stejné, protože ty filmy zkrátka nemají dobré řemeslo, a jak správně poznamenal už v sále kolega Hlad, nemají ani postavy, především jsou to ale zoufalé unylé rychlokvašky bez špetky ambicí, které se jen vezou na tom, že nějak vzdáleně patří ke Spider-Manovi. Morbius sice na rozdíl od Venoma aspoň nemá ten dementní humor a skoro, SKORO v něm i funguje vztah mezi hlavním "hrdinou" a záporákem. Chvíli je to dokonce takřka morálně šedivé, jsou tam náznaky rozpolcenosti, všechno to ale nakonec zastíní nepřehledná akce, ošuntělá zápletka, logické lapsy, bizarní "taneční" scény a nakonec zkrátka fakt, že to je celé tak nějak tragicky prázdné. Finále má pět minut a nic se v něm nestane. Tak kde to jsme?

Dal jsem tomu šanci prvních deset, možná patnáct minut. Pak jsem si začal přát, aby odněkud vyskočil Blade a všechno to posekal. Jared Leto je ok, Adrie Arjoně to sekne, když to ale srovnáte s Batmanem, nebo třetím Spideym, tak se za tvůrce musíte skoro stydět, že něco takového v roce 2022 vypustili do světa. Dostáváme se do bodu, kdy bych na dotaz s pistolí u hlavy, jestli radši dvojku tohohle nebo trojku Venoma, odpověděl dotyčnému, ať stiskne spoušť.

Recenze již brzy. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace