Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spider-Man se vrátil na trůn, Brosnanova fantasy je pohromou dekády


ikona
Cival
d.j.carusofantasykingsmanking´s daughterpierce brosnanredeeming lovescreamsingspider-manspider-man: bez domovathe 355tržbyvřískotwest side story
Nuzné časy zachraňují jen dva hity dnů minulých... 

Psát kasovní report tenhle týden je za trest. Vánoční hity - respektive ten jeden jediný přeživší - jen dojíždí a novinky dopadly naprosto tragicky. Protože tragické jsou už samy o sobě.

Nakonec líp se dařilo romanci Redeeming Love, která vytěžila z víkendu necelé čtyři miliony. Hrozná bída. Ubulená limonáda, která asi definitivně pohřbí kariéru kdysi dost nadějného režiséra D.J. Carusa (Disturbie, Salton Sea), eviduje katastrofální desetinu pozitivních recenzí a s hrozivým ratingem 3,7 z 10 se zařadí mezi nejhorší kinofilmy letošního roku.

 

Finančně ještě o mnoho levelů hůř se uvedla směšně působící fantasy King´s Daughter. Čtyři roky odkládaná (!) mátožná báchorka o mořských pannách a parukách Pierce Brosnana naprosto vyhořela a k posměšným reakcím přidává pouhých sedm set padesát tisíc dolarů, což je opravdu výjimečné fiasko. Z víc jak dvou tisícovek kin snad ani míň vytěžit nejde. Po téhle katastrofě už Brosnana zpátky mezi Bondy nepřivolají, ani kdyby se vsadilo na multiverzum. :)

 

Na první místo kasovního žebříčku se tak mohl vrátit Spider-Man. Přisypání nových čtrnácti milionů při třetinovém propadu posunulo americké tržby na 721 mega. Spidey tak může ještě pořád snít o povyskočení z bramborové pozice zámořských historických tabulek a o útoku na 760 melounů třetího Avatara (Endgame a Epizoda 7 jsou samozřejmě nedostižné). Snít může, i když to furt spíš neklapne...

Výšlap na šestou pozici celosvětově nejúspěšnějších titulů historie je už naopak jistý a Spider-Manovi odolá jen pět titulů, které si historicky zvládly zapsat dvě miliardy. Jenže to bylo holt před covidem - pandemická mrcha bohužel zvládla Petera Parkera fatálně přibrzdit, a tak nemohl být úplně rekordně vydělávajícím blockbusterem.

 

Postupme dál. V pátek byl ještě nejvýkonnější nový Vřískot, co se týče úhrnných víkendových čísel však dle očekávání klesl na druhou pozici. Pokles o 58% na dvanáct a půl mega se zdá být nepříjemný, ale na poměry hororů o nic hororového nejde. Je to obecný standard - zvlášť u těch výkonnějších značek. U Vřískotu jsme si samozřejmě mohli hýčkat naději s ohledem na překvapivou kvalitu tohohle vyvražďovacího sequelu, ale vyklízení pozic prostě bude rychlé. A víc radosti, než kolik se vejde do stovky z celého světa, kina nepřinesou.  

Bronzové Zpívej 2 i páté Kingsmany jsme tu probírali už několikrát a stále platí to samé: Barevný animák Zpívej vykazuje solidní covidová numera (čtvrtmiliarda dolarů celosvětově), ale za megahitovou jedničkou strašlivě zaostává. Kingsmani zažili těžký otřes, protože se po mnoha odkladech doplazili jen ke globálnímu kilu. Vaughn by se měl zamyslet i nad potenciálem té chystané regulérní trojky...

 

Druhou půlku žebříčku otvírají dámská akční ansámblovka The 355, bohužel jeden z největších propadáků roku, a snaživý dramatický lowcost sportovního typu American Underdog, jenž jako jeden z mála plní svá kasovní předsevzetí a s 23 miliony z Ameriky může být spokojen. 

Stejně slabé obnosy přihazují tituly na chvostu desítky, Andersonovo lákavé retro Lékořicová pizza a Spielbergovo West Side Story. Mezisoučty obou titulů jsou bohužel velmi slabé. Snad se z obou alespoň vyklubou kvalitní filmy - u Spielberga už víme, že se to povedlo, tak teď ještě PTA. 

 

Kompletní žebříček tržeb zde

Za týden se žádné velké premiéry bohužel nedočkáme. Přesun Morbia na jaro je v tomhle směru fatální a podtrhuje prázdná lednová kina.  

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace