Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spidey je pořád jednička, Kingsmani na něj nestačili


ikona
Thomas
kingsmankinomaniakklan guccikrotitelé duchůpopelkaspider-manšťastný nový roktržby
Půl milionu divák pro Spideyho padne každým dnem! 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každé pondělí vám o nich bude psát na MovieZone.

První opravdový víkend roku 2022 přinesl pozitivní zprávy o slušném počtu negativně testovaných lidí, kteří i přes narůstající obavy z další vlny pandemii zamířili ve velkém na nové i starší filmy. Dle očekávání už čtvrtý víkend po sobě vede suverénní Spider-Man

 

Spidey přilákal dalších 43 tisíc diváků a je jen kousek od překonání milníku 500 tisíc diváků celkem. To se podařilo za poslední dva roky pouze jednomu filmu (hádejte kterému, ano, správně - Prvok, Šampon, Tečka a Karel), což jen umocňuje mimořádný výkon pavoučího muže za poslední měsíc. Spider-Man bez problému odolal nástupu mladší a dravější konkurence a bude si zřejmě užívat zaslouženého výsluní i během chladnějších zimních víkendů.

Nejagresivněji se z novinek předvedli noví Kingsmani, prequel oblíbené akční série přilákal v otvíráku více než 16 tisíc diváků. Není to sice tak oslnivý start jako měly první dva díly, ale pokles je výrazně menší, než by se u několikrát odloženého pokračování uvedeného během pandemie čekalo.

Druhou nejlepší novinkou týdne byl překvapivě rodinný film Velký červený pes Clifford, nikterak propagovaná zábava zřejmě zahrála na notu pejskomilovným Čechům a nasbírala hned 11 tisíc diváků. Naopak na třetí z velkých novinek, pro mladší publikum upravené pokračování Krotitelů duchů, bylo zvědavo jen necelých 9 tisíc diváků, což je ještě slabší start než měl před šesti lety ženský restart. Holt masová popularita původních dvou filmů z 80. let nás úplně míjí. Roli také mohlo hrát, že kvůli posunu české premiéry se už objevila také kvalitní pirátská kopie, protože poměr hodnocení a zobrazení na našich filmových databází ukazují u Krotitelů duchů několikrát vyšší zájem než třeba u nových Kingsmanů.

Mezi trojicí novinek zůstaly zaklíněné ještě dvě loňské vánoční premiéry. Druhý díl slovensko-české komedie Šťastný nový rok nakonec přidal slušných 16 tisíc a ve výsledku by nakonec mohl dosáhnout alespoň poloviny výsledků jedničky. Po strašidelně malém startu alespoň malé povzbuzení. Ze své pozice také nechce ustoupit animák Zpívej 2, který utrpěl jen malý mezivíkendový pokles a jeho 15 tisíc víkendových diváků stačilo odšoupnout konkurenčního Clifforda až za sebe. Mezi těmito dvěma filmy se teď bude bojovat o titul lednového dětského oblíbence, další výrazně ztrácejí. Encanto či norská Popelka přidávají už jen malé tisícovky, že animáky začínají dětským divákům chybět svědčí návrat druhých Croodsovi do TOP 20, i když od jejich premiéry uplynulo už půl roku.

S Novým rokem se také probudily ospalí fandové náročnějších bijáků a prakticky na všechny dramata přišlo výrazně více lidí než minulý víkend. Sice se bavíme o malých stovkách, ale pořád lepší než nic. Pořád slušně si vede Klan Gucci (brzy překoná 100 tisíc diváků), dařilo se opět Duně, muzikálu West Side Story, nárůst zaznamenaly i takové speciality jako Francouzská depešeBenedetta či znovu oživený Zátopek. Těsně do TOP 20 se také vešel nový dokument Síla.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Uvidíme, zda vytrvalost vydrží fajnšmekrům i další týdny, protože leden bude určený právě pro oscarovky a další nezávislé importy ze všech koutů světa. Komerčně nejzajímavější z celého zbytku ledna bude příští víkend nový Vřískot.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace