Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nový Resident Evil je dalším videoherním průšvihem


ikona
Spooner
Kaya Scodelarioprvní reakceracoon cityresident evil
Budeme ještě nakonec v dobrém vzpomínat na Paul W. S. Andersona?  

Milla Jovovich a její manžel Paul W. S. Anderson už sice pověsili střílení zombíků na hřebík, to ale neznamená, že může slavná videoherní série Resident Evil v klidu spát. Spíše naopak. Příští rok se dočkáme hraného netflixovského seriálu a nyní se do zámořských kin dostává reboot s Kayou Scodelario, který chce hráče předlohy přeci jen potěšit víc než zpomalené střílení Milly Jovovich. Resident Evil: Raccoon City totiž vytahuje na scénu známé postavy a evidentně se snaží být mnohem věrnější populárním hrám. Jenže už trailer ukázal, že to s tou věrností možná nebude tak jednoduché a z akce a laciných triků se mi upřímně nedělalo příliš dobře. A po prvních recenzích to vypadá, že si možná raději pustím i Andersonovu ucházející jedničku.

Nový Resident Evil má totiž na Rottenech pouze mrzkých 29 % pozitivních recenzí. I když rating 5.1 vypadá o něco méně katastrofálně a naznačuje aspoň béčkový průměr, i přesto se novince řada kritiků směje a považuje ji za hodně laciné a vizuálně ošklivé béčko. To ale není bohužel tak stupidní a zábavné, aby mohlo být zařazeno do kategorie guilty pleasure, ale je prostě jenom šíleně nudné, zmateně odvyprávěné a s ne zrovna zajímavými postavami a nic moc akcí. Režisér Johannes Roberts se sice snaží zavděčit herním fanouškům a servíruje řadu odkazů, jenže to je údajně všechno, co jeho snímek nabízí. Resident Evil tak i díky tomu prý vypadá jak totálně prázdný gameplay, který ovšem nehráče pekelně nudí a i pařani by vzali radši do ruky ovladač. Méně nároční diváci tak možná dostanou ucházející oddychové béčko, kvalitní videoherní adaptace ale ani tentokrát nejspíš do kin nedorazí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace