Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars: Rogue Squadron se odkládá na neurčito


ikona
do_Od
Disney+LucasfilmodkladPatty JenkinsStar Wars: Rogue SquadronWonder Woman
Režisérka Wonder Woman dala přednost DC před Star Wars. Její film se tak odkládá na neurčito. 

Předtím, než v diskuzi začnou vypukat hromadné oslavy, je třeba uvést, že odklad na neurčito neznamená v tomhle případě zrušení. Místo toho to vypadá, že si jen zkrátka na nové Star Wars: Rogue Squadron od režisérky Patty Jenkins počkáme déle, než se původně čekalo. Jenkins, která má za sebou obě Wonder Woman a taky oscarovou Zrůdu, dává totiž zjevně přednost jiným projektům – konkrétně třetí WW a pak taky historické Kleopatře s Gal Gadot.

Místo začátku natáčení v příštím roce se tak film o vesmírných pilotech, mezi nimiž si zalétal chvíli i Luke Skywalker, posouvá na neznámo kdy. Jenkins a scenárista Matthew Robinson předtím pracovali na scénáři zhruba rok. Disney má mezitím pochopitelně ve vývoji kupu jiných filmů, jako například zatím nepojmenované Star Wars od šéfa Marvelu Kevina Feigeho nebo marvelovského oblíbence Taiki Waititiho. Svoji trilogii stále „oficiálně“ chystá i Rian Johnson, přestože se v posledních letech raději věnuje natáčení detektivek Na nože.

Disney před časem uvedlo, že si filmové Star Wars dají na pár let pauzu, čemuž se po tragicky přijaté nové trilogii a těch několika spin-offech nelze divit. Místo toho studio slaví úspěch na poli seriálů, kde si fanouškovskou přízeň získal nejprve prequelový Mandalorian a letos v prosinci se dočkáme prvního spin-offu o Boba Fettovi. Už tento pátek bychom se pak mohli dočkat i teaseru na seriálového Obi-Wana, který dorazí někdy v příštím roce. Svůj vlastní seriál pak dostane i Ahsoka Tano – v obou dílech se pak objeví herec Hayden Christensen, který ztvárnil Anakina Skywalkera, resp. Darth Vadera v prequelové trilogii. Na Disney+ dni bychom se koneckonců mohli dočkat i dalších oznámení.

No a aby toho nebylo málo, 10 let od vydání slaví i Star Wars MMO The Old Republic. Hra přežívá, její největší přínos ale dozajista byly tehdejší prvotřídní cinematicy představující příběh hry. Ty se nyní v rámci výročí dočkaly 4K remasteru, a nutno říct, že i po tolika letech vypadají fantasticky. Kdyby jen někdo konečně sáhnul po adaptaci Knights of the Old Republic…

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace