Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Duna 2 oficiálně odklepnuta! Premiéry se dočkáme brzy


ikona
Cival
denis villeneuvedunadunetimothée chalamet
Epická sci-fi bude pokračovat. 

Otázka, jestli se dočkáme pokračování Duny byla jedním z nejpalčivějších témat filmového průmyslu posledních několika měsíců. Ambiciózní adaptace bestselleru Franka Herberta nedostala bianco šek na celý svůj příběh, ale studia Warner Bros. a Legendary Pictures se rozhodla počkat na přijetí v kinech - jak co se týče ohlasů, tak zejména s ohledem na komerční výkonnost.

 

My sami jsme hned v nekolika článcích zvažovali pro a proti. Velmi hezký americký kasovní otvírák ale pomohl k tomu, aby se hlavní zainteresované strany rychle rozhoupaly a pustily se do příprav druhého dílu. Investice do těžkotonážní sci-fi z galaxie, kde se vzývá melanž, voda a precizní design, byla vyhodnocena jako smysluplná. Ať už s ohledem na výnosy z kin, tak i z hlediska postupného umoření nákladů na dalších platformách (stream, TV, videonosiče), samozřejmě i z hlediska merche a dalších popkulturních produktů, a svou roli určitě sehrála i image všech zainteresovaných, na něž prší chvála ze všech stran - a dá se dost dobře očekávat, že to bude i oscarová Akademie, kdo filmu dá dobrozdání, že jde o jeden z nejzásadnějších titulů roku, ne-li celé pětiletky.

Potěšující je nejen skutečnost, že se vrátí logicky všechny postavy i zainteresovaní tvůrci, výtvarníci i filmoví fachmani, ale že je režisér Denis Villeneuve v přípravách na dvojku zjevně tak daleko, že může Část 2 naservírovat už za dva roky - konkrétně už 10. října 2023. Duna se tak chystá znovu rozjet oscarovou sezónu a sbírat dolary uprostřed podzimu a přes Díkuvzdání až skoro do Vánoc. Jásavé oznámení investorů z Legendary Pictures je tak velkou radostí pro všechny, které první Duna pohltila, jakožto i pro ctitele nákladných velkofilmů a monumentálních autorských vizí z dalekých světů.

Je to zkrátka paráda!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace