Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Karel Gott drtí v českých kinech agenta 007


ikona
Thomas
007 no time to diedaniel craigjames bondkarelkarel gottnení čas zemříttržby
Gott, Karel Gott 

Filmovým světem hýbou prachy. Je to možná smutné, ale je to tak, a proto taky každý týden informujeme o tržbách v amerických kinech, protože právě ty jsou nejdůležitější. Jenže zajímavé věci se občas dějí i v Česku a když se tak stane, dáme prostor Thomasovi alias Tomášovi Vyskočilovi, který na svém webu Kinomaniak domácí tržby rozebírá podrobně. A když Karel Gott porazí Jamese Bonda, jednoduše to nemůžeme přehlížet. 

Dokument Karel měl jít do českých kin už minulý rok v říjnu, ale pandemie měla opačný názor, a tak se premiéra musela těsně před oficiálním nasazením odsunout. Distributor ovšem s nasazením nepospíchal, počkal si na další výročí úmrtí Karla Gotta a především, až se nastřádané české filmy samy vyruší v nadupaném rozvrhu. Medailonek nejslavnějšího českého zpěváka tak přichází rok po plánované premiéře. A trpělivost se vyplatila, stejně jako se lidé zvedli nadprůměrně k volbám, i na Karla dorazila slušná návštěvnost. Tedy ne slušná, skoro až rekordní. 105 tisíc za první čtyři dny oficiálního uvedení je letos třetí nejlepší start (po novém Bondovi a Zátopkovi) a také druhý nejlepší start dokumentu vůbec. První místo si drží od loňského roku dokument V síti, ale rozdíl je minimální (115 vs 105 tisíc) a navíc Karel má nakročeno k tomu mít lepší celková čísla. Zavírání kin v nejbližších dvou týdnech zatím doufejme nehrozí, Karel tak bude mít pohodlnější rozlet než V síti a mohl bych tak vyrazit na úspěšnou a dlouhodobou túru. A dosáhnout třeba jako první dokument historie na půl milionu diváků.

Nabitý víkend měl ještě další dva slušné zářezy, které ho posunuly až na hranici 231 tisíc diváků za filmy první dvacítky, což je druhý nejlepší letošní víkend. Porovnávání s rekordním rokem 2019 už je zase na stole, potřetí letos jsou to lepší čísla. Druhým největším přispěvovatelem víkendu byl samozřejmě nový James Bond, Není čas zemřít pokleslo o necelou polovinu a s necelými 60 tisíci diváky za víkend potvrzuje kvalitní formu z premiérového víkendu. Celkově už má 218 tisíc diváků a mohutnými kroky tak pádí mezi nejúspěšnější filmy letošního roku. Na diváky už je pátý (na tržby dokonce čtvrtý) a své nejbližší soupeře na bronzové (Matky) a stříbrné (Zátopek) příčce by měl dohnat během následujících dvou týdnů.

Třetím do koalice úspěšných byl o víkend chválený český animák Myši patří do nebe, který po malé předpremiéře startuje s oficiálními čísly téměř 19 tisíc diváků za víkend. To je samozřejmě úplný jiný řád než slavné zahraniční animáky typu Mimoni, ale bohužel také výrazně pod domácími zástupci jako Lichožrouti (72 tisíc), Hurvínek (56 tisíc) či Čtyřlístek (52 tisíc), naopak se to blíží spíše lacinějšími střihovým věcem typu Pat a Mat. Do dalších týdnů si tak musí přát, aby ho hnaly superpozitivní recenze a minimum dětské konkurence. Rozhodne druhý a třetí víkend a zda se diváci nevrátí k dočasně utlumeným stálicím typu Mimi šéf 2 a Tlapková patrola, které pořád přinášejí 3-5 tisíc diváků za víkend.

Zbytek pelotonu už jen z povzdálí sleduje s pár tisícovkami za víkend hlavní trojku. Čerstvý český vyslanec na Oscary, sportovní drama Zátopek, zpomaluje pod 10 tisíc za víkend a celkově zatím zaběhl 337 tisíc, ubývá i hitovce Prvok, Šampón, Tečka a Karel, která toužebně vyhlíží hranici 600 tisíc. Vedle dalších stabilních a nenápadných středně velkých hitovek typu Free GuyTlapková patrola a Gump (140 až 170 tisíc celkem) stojí za to povšimnutí rychlý propad zájmu o novou českou komedii Zbožňovaný, pro Petra Kolečka to tentokrát další Přes prsty nebude, nevypadá to ani na 100 tisíc diváků celkem. Svému maximu na stejné hranici se také blíží závěrečný díl trilogie After, teenagerská romantika už je jednou nohou z TOP 20. A Shang-Chi potvrzuje, že v souboji s Black Widow bude rád za poloviční čísla, v současné marvelovské tabulce se potácí se svými 130 tisíc diváky celkem v poslední třetině.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde

I příští víkend by mohl být z hlediska tržeb veselý, kromě pokračují Gottománie a Bondmánie dorazí druhý Venom, který navazuje na veleúspěšnou jedničku a bude si určitě myslet na další letošní otvírák v hodnotě 100.000 diváků plus.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace