Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Coenův Macbeth je dalším favoritem na Oscara, má 100 % kladných recenzí


ikona
Spooner
denzel washingtonFrances McDormandjoel coenprvní reakcetragedy of macbeth
Legendární hra Williama Shakespeara se dočkala nového filmového hávu, který kritikům bere dech. 

Tak se zdá, že letošní oscarová sezóna nejspíš bude patřit černobílým flákům. Po nadšených reakcích na Belfast Kennetha Branagha a nenápadnou novinku C´mon C´mon s Joaquinem Phoenixem tu totiž má dle všeho další pecku, která se rozhodla na plátně šetřit barvami. I když tentokrát to není díky tvůrčím jménům zase takové překvapení. V The Tragedy of Macbeth podle nestárnoucí hry Williama Shakespeara se sice režisér Joel Coen musel poprvé obejít bez pomoci bráchy Ethana, před kameru se mu však povedlo sehnat Denzela Washingtona a Frances McDormand. Nedávný teaser pak toho kromě hutné atmosféry a mlhy moc neukázal, na špičkovou kvalitu ovšem lákal poměrně obstojně. A té jsme se podle prvních reakcích kritiků opravdu dočkali.

Na RottenTomatoes totiž aktuálně svítí hezky kulatých 100 % pozitivních recenzí s vysokým ratingem 8.5. A chválí se samozřejmě prakticky všechno. Nový Macbeth je na první pohled minimalistický a strohý, o to víc však diváky semele svou intenzitou, emocemi a mistrovskými hereckými výkony, mezi nimiž kromě fantastického Washingtona a McDormand (bude z toho třetí Oscar během pěti let?) údajně kraluje zejména divadelní herečka Kathryn Hunter. 

Coen prý natočil jeden ze svých nejlepších snímků s obdivuhodným vizuálem, který svým stylem ve velkém vychází z německého expresionismu. Za což ostatně sklízí chválu také kameraman Bruno Delbonnel. Macbeth je pak podle nadšených ohlasů bezchybnou kombinací divadelního a filmového zážitku, kdy si režisér bere z obou sfér to nejlepší a proměňuje to v jednu z nejsilnějších a nejlepších Shakespearových adaptací za hodně dlouho dobu. Jedná se zkrátka údajně o naprostý Coenův triumf a tragédii se vším všudy. Snad tedy zámořští novináři se svým hypem opravdu nepřehánějí. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace