Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Raimiho láká fantasy


ikona
imf
sam raimisword of truth
 

Pro mnohé kultovní režisér Sam Raimi momentálně věnuje všechnu svojí energii natáčení Spider-Mana 3, ale přesto si našel chvilku a odskočil do kapku jiného žánru v rámci své produkční činnosti. Jeho společnost totiž projevila zájem o knižní sérii Sword of Truth od Terryho Goodkinda, která se nedávno dočkala už desátého přírůstku. Sword of Truth vypráví ve své první kapitole "Wizard's First Rule" o Richardu Cypherovi - hrdinném rekovi, který je majitelem bájného meče (viz název) a jehož otec mu před svou smrtí prozradil, kde se nachází tajemná kniha stínů, po které pasou všechny kriminální živly v okolí. Cypher dá postupem času dohromady vlastní družinu a začne páchat dobro - jak prosté. Knihu jsem nečetl, takže nechci zacházet do zbytečných detailů, ale Goodkind je ceněn především za svoje košaté postavy a nebývalou porci popisných detailů při líčení akčních nebo erotických scén. Hmmm... Důležité ale je, že jeho knižní série zaujala Sama Raimiho.

Ten však nebyl zdaleka první, kdo Goodkindovi šermoval před nosem tučným balíkem peněz za zfilmování jeho knížek. Všechny nabídky byly odmítnuty s tím, že tak velké příběhy jednoduše do omezené hollywoodské stopáže zadaptovat nejdou. Jen pro vaši představu - hned první kniha má nějakých 850 stránek a ostatní na tom nejsou o nic "lépe". Úspěch Pána prstenů s Goodkindem určitě trochu pohnul, ale Raimi získal práva na zfilmování především díky malé fintě.

Odstřelil totiž Goodkindovy argumenty tím, že klidně Sword of Truth natočí jako minisérii a vyrobí tolik dílů, kolik si předloha zaslouží. Zajisté pomohly i náčrtky a nápady, které Raimi přivezl s sebou. Po dvouhodinách neutuchající konverzace byl Goodkind na lopatkách a konečně podepsal. Raimi tak získal práva na zfilmování všech jedenácti knih (ta poslední vyjde až v roce 2008, Goodkind si dává na čas) a na projektu chce podle svých slov začít pracovat hned po dokončení Spideyho. Je nepravděpodobné, že by režíroval (možná pilotní díl), ale jistě bude na vše pečlivě dohlížet. V případě úspěchu je pak jisté, že s Goodkindovými hrdiny strávíme pár dlouhých let. Po krátkém šmejdění na Vltavě jsem zjistil, že je u nás k mání jen jeden Goodkind a to sice Meč pravdy 17: Čarodějnický oheň: Chodba mrtvých. Pokud chcete našprtat látku v předstihu, máte možnost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace