Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Novinka Joaquina Phoenixe je jedním z filmů roku


ikona
do_Od
černobíléCmon Cmondramafilm rokuJoaquin PhoenixkriticiOscařiprvní reakce
Jak dopadla černobílá novinka s Joaquinem Phoenixem vyprávějící o životě umělce, který se vydá se svým synovcem na cestu po Americe? 

Černobílý formát, oscarový Phoenix a dojemný příběh o umělecky založeném čtyřicátníkovi a jeho devítiletém synovci? Zní to sice jako jasná oscarová návnada, nicméně jak jste mohli vidět v nedávném traileru, výsledek vypadá minimálně zajímavě, a soudě dle prvních ohlasů zahraničních kritiků se to pak dokonce prý i vážně povedlo. Ostatně film C´mon C´mon má po 11 veskrze nadšených recenzích na Rotten Tomatoes skóre 7,9/10 a pomalu se kolem něj tak rozjíždí šeptanda, že by se mohlo jednat o jeden z filmů roku.

 

Konkrétně je pak film údajně velmi citlivý, a to až do takové míry, že vás překvapí jeho upřímnost a otevřenost. Zároveň s tím se ale v žádném případě nejedná o odlehčený zážitek, atmosféru má poměrně těžkou a při sledování v divácích vyvolává pocity smutku a odloučení. I přesto si však kritici pochvalovaly, jak děj de facto kopíruje skutečný život, i jak si režírující Mike Mills zvládl poradit s tím, aby jeho postavy zůstaly po celou dobu maximálně autentické.

Jestli film vynese představiteli Jokera dalšího Oscara, je zatím ve hvězdách, minimálně nominace by z toho ale podle všeho být mohla. My ostatní se můžeme radovat z toho, že po té chudší loňské sezóně se filmy letos zase vrací v plné síle, a druhá polovina roku nám nabídne ještě spoustu atraktivního materiálu ke sledování.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace