Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První dojmy: Sci-fi The Tomorrow War s Chrisem Prattem

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
za mě v pohodě film k rannímu pivu. 8/10
796003
za mě v pohodě film k rannímu pivu. 8/10
0 -2
reagovat
reaguje na: SteKi
Ten film strašně zvedá vzhled monster a fantastické zvuky. Bez nich by to bylo o dost horší.
795946
Ten film strašně zvedá vzhled monster a fantastické zvuky. Bez nich by to bylo o dost horší.
795935
1 -1
reagovat
Je to taká srandovná vážne tváriaca sa blbosť, pri ktorej som si uvedomil, že Pratt není vlastne moc dobrý herec. Za to Yvonne Strahovski je fakt dobrá. Normálne mi bolo ľúto, že to nieje odrozprávané z jej pohľadu. Ale inak fajn. Nenudil som sa a klobúk dole pred chlapcami a dievčatami od vizuálnych efektov. Tipujem, že majú veľký podiel na tom ako dobre tie akčné scény šlapú :+ 6,5/10
795935
Je to taká srandovná vážne tváriaca sa blbosť, pri ktorej som si uvedomil, že Pratt není vlastne moc dobrý herec. Za to Yvonne Strahovski je fakt dobrá. Normálne mi bolo ľúto, že to nieje odrozprávané z jej pohľadu. Ale inak fajn. Nenudil som sa a klobúk dole pred chlapcami a dievčatami od vizuálnych efektov. Tipujem, že majú veľký podiel na tom ako dobre tie akčné scény šlapú *:+* 6,5/10
2 -1
reagují: hanak_v_exilu
reagovat
Celou dobu (i prvních 50 minut) mě to bavilo, vůbec neštvalo a vlastně docela zajímalo, jak to celé dopadne. Pak to dopadlo, jak to dopadlo a zpětně mě to vlastně už trochu štve.

Pratt slušnej, Betty Gilpin úplně zabitá a zbytečná, Yvonne Strahovski sympatická, ale taky zbytečná. Průser to nakonec nebyl, ale kdyby nepřetrvávalo covidové sucho, nikomu bych to asi nedoporučil. Slabších 6.
795896
Celou dobu (i prvních 50 minut) mě to bavilo, vůbec neštvalo a vlastně docela zajímalo, jak to celé dopadne. Pak to dopadlo, jak to dopadlo a zpětně mě to vlastně už trochu štve. Pratt slušnej, Betty Gilpin úplně zabitá a zbytečná, Yvonne Strahovski sympatická, ale taky zbytečná. Průser to nakonec nebyl, ale kdyby nepřetrvávalo covidové sucho, nikomu bych to asi nedoporučil. Slabších 6.
2 -1
reagovat
jak asi dobili protiatomove kryty, ponorky, lode, tanky :|  same otazky...
proc nesli do budoucnosti s poradnymi zbranemi...
795893
jak asi dobili protiatomove kryty, ponorky, lode, tanky :|  same otazky... proc nesli do budoucnosti s poradnymi zbranemi...
2 0
reagovat
reaguje na: MILFhunter69
Já to opravdu uvidím, finále MS 2022 ve fotbale bylo epické a naskočila mi husí kůže ;):D
795887
Já to opravdu uvidím, finále MS 2022 ve fotbale bylo epické a naskočila mi husí kůže *;)**:D*
795884
1 -1
reagovat
skoda nevyuziteho potencialu, i ta akce slazvladnout o mnoho lepe... skoda, nastupce hvezdne pechoty se nekona
795886
skoda nevyuziteho potencialu, i ta akce slazvladnout o mnoho lepe... skoda, nastupce hvezdne pechoty se nekona
1 0
reagovat
reaguje na: ipkkis
Mě přijde extrémně nelogické to, že všichni rezignovali na přežití listva, přestože měli v rukou klíč a snadné řešení, jak ho použít. A vsadili všechno na hurá akci s nejasným koncem, kdy dokonce nepřítele vypustili o několik desetiletí dřív. To byl epic fail. Zbytek opravdu beru jako součást většiny filmů a tolik mě nerušil.
795885
Mě přijde extrémně nelogické to, že [spoiler]všichni rezignovali na přežití listva, přestože měli v rukou klíč a snadné řešení, jak ho použít. A vsadili všechno na hurá akci s nejasným koncem, kdy dokonce nepřítele vypustili o několik desetiletí dřív.[/spoiler] To byl epic fail. Zbytek opravdu beru jako součást většiny filmů a tolik mě nerušil.
795881
3 -1
reagovat
jsem to dal stahovat akorát, tak jestli to bude sračka, tak uvidíte :(
795884
jsem to dal stahovat akorát, tak jestli to bude sračka, tak uvidíte *:(*
2 -1
reagují: Robur
reagovat
reaguje na: Robur
Tak tieto nelogicnosti co sa tyka chovania postav som tam videl ale kedze som to bral ako akcne becko tak som to moc neriesil to by potom isiel takto roztrhat kazdy akcny film. Najviac mi vadilo ze sa technika za 30 rokov takmer vobec neposunula. To ci toxin nevyrabaju vo velkom nevieme vratil sa s jednou ampulkov a na lodi uz ich mali viac.  Taketo veci ma hnevaju hlavne u filmov ktore sa tvaria strasne inteligentne ako napriklad Interstellar ale tiez maju kopu chyb. Skor som cakal ze tam budu uplne hluposti co vobec nedavaju zmysel podla toho co tu diskutujuci pisali. 
795881
Tak tieto nelogicnosti co sa tyka chovania postav som tam videl ale kedze som to bral ako akcne becko tak som to moc neriesil to by potom isiel takto roztrhat kazdy akcny film. [spoiler]Najviac mi vadilo ze sa technika za 30 rokov takmer vobec neposunula. To ci toxin nevyrabaju vo velkom nevieme vratil sa s jednou ampulkov a na lodi uz ich mali viac.  [/spoiler]Taketo veci ma hnevaju hlavne u filmov ktore sa tvaria strasne inteligentne ako napriklad Interstellar ale tiez maju kopu chyb. Skor som cakal ze tam budu uplne hluposti co vobec nedavaju zmysel podla toho co tu diskutujuci pisali. 
795843
1 -1
reagují: Robur
reagovat
reaguje na: DanteAlighieri
Tá "teleskopická munícia" a.k.a. beznábojnicové strelivo bola novinkou už pomerne dosť dávno. :D
795869
Tá "teleskopická munícia" a.k.a. [url=https://cs.wikipedia.org/wiki/Beznábojnicové_střelivo]beznábojnicové strelivo[/url] bola novinkou už pomerne dosť dávno. *:D*
795850
1 0
reagovat
reaguje na: DanteAlighieri
Problém je, že neřešili, jestli ten, kdo už je stejně v době války mrtvý, náhodou mezitím nemá třeba děti a jestli jeho smrt významně neovlivní dobu před válkou. Na Zemi zbylo půl milionu lidí a pochybuju, že měli databázi deseti miliard lidí a jejich životopisy za posledních třicet let před válkou a k tomu UI, která je analyzuje (nebo množství analytiků na stejnou práci).
A to, že svět se rozhádal rozhodně není důvodem pro nezveřejnění informace lidi, máme zbraň, která zabrání našemu vyhynutí, znovu se spojme. Z politiků i vojáků z budoucnosti tím udělali úplné hňupy, kteří před pár měsíci rozhodli o obětování lidí ve válce budoucnosti a najednou jim nezáleží na ničem.
Navíc jsem vůbec nepobral, proč by nemohl říct na rovinu informaci o tom, že toxin získala jeho dcera a poslala ho zpět kvůli jeho masivní výrobě. Vždyť by to vyřešilo celou budoucí válku o třicet let dříve.


Mr. Hlad
Já ten druhý odstavec taky neřeším a přijde mi OK. Spíš jen to, že jsem si ho všiml i u prvního shlédnutí a část toho je jen scénáristická lenost. Film mám pořád za 8/10 ;)
795859
Problém je, že neřešili, [spoiler]jestli ten, kdo už je stejně v době války mrtvý, náhodou mezitím nemá třeba děti a jestli jeho smrt významně neovlivní dobu před válkou. Na Zemi zbylo půl milionu lidí a pochybuju, že měli databázi deseti miliard lidí a jejich životopisy za posledních třicet let před válkou a k tomu UI, která je analyzuje (nebo množství analytiků na stejnou práci). A to, že svět se rozhádal rozhodně není důvodem pro nezveřejnění informace [i]lidi, máme zbraň, která zabrání našemu vyhynutí, znovu se spojme[/i]. Z politiků i vojáků z budoucnosti tím udělali úplné hňupy, kteří před pár měsíci rozhodli o obětování lidí ve válce budoucnosti a najednou jim nezáleží na ničem. Navíc jsem vůbec nepobral, proč by nemohl říct na rovinu informaci o tom, že toxin získala jeho dcera a poslala ho zpět kvůli jeho masivní výrobě. Vždyť by to vyřešilo celou budoucí válku o třicet let dříve.[/spoiler] [b]Mr. Hlad[/b] Já ten druhý odstavec taky neřeším a přijde mi OK. Spíš jen to, že jsem si ho všiml i u prvního shlédnutí a část toho je jen scénáristická lenost. Film mám pořád za 8/10 *;)*
795852
3 -1
reagovat
reaguje na: HAL
oni ale znali jejich budoucnost...
795855
oni ale znali jejich budoucnost...
795854
2 -2
reagovat
reaguje na: DanteAlighieri
To je samozřejmě kravina - to že někdo má zemřít za deset let na rakovinu neznamená že za těch deset let neudělá něco co ovlivní budoucnost. Ostatně jedním ze zásadních motivátorů hlavní hrdinky a vůdkyně lidského odporu je že se její otec po letech rozešel s rodinou - nezmění trochu její osobnost když třeba její otec zemře mnohem dřív v boji s mimozemskou invazí? :D
Jediné co tahle podmínka ovlivňuje je že zabraňuje tomu bizarnímu klišé že když se postava setká v budoucnosti sama se sebou, tak vybuchne vesmír :D

Nabízí se argument že je to třeba alternativní realita, že nejdou do budoucnosti svojí, ale do paralelní linie, jako to bylo vysvětlované v Endgame - což by tady ale bylo ještě horší, neb pro záchranu jedné už skoro zničené Země úplně obětují jinou, která má ještě roky na přípravu.

Ad třetí světová válka - no... to je jako by si před začátkem druhé světové války Britové řekli že je to všechno nahovno s těma náckama, a začali válku s USA protože proč ne. Tohle není o racionalitě, tohle je o tom že scénárista potřeboval akční finále s hlavním hrdinou v pěstním souboji s emzákem, a tak to tam prostě nějak narouboval.
795854
To je samozřejmě kravina - to že někdo má zemřít za deset let na rakovinu neznamená že za těch deset let neudělá něco co ovlivní budoucnost. [spoiler]Ostatně jedním ze zásadních motivátorů hlavní hrdinky a vůdkyně lidského odporu je že se její otec po letech rozešel s rodinou - nezmění trochu její osobnost když třeba její otec zemře mnohem dřív v boji s mimozemskou invazí? *:D* [/spoiler]Jediné co tahle podmínka ovlivňuje je že zabraňuje tomu bizarnímu klišé že když se postava setká v budoucnosti sama se sebou, tak vybuchne vesmír *:D* [spoiler] [/spoiler]Nabízí se argument že je to třeba alternativní realita, že nejdou do budoucnosti svojí, ale do paralelní linie, jako to bylo vysvětlované v Endgame - což by tady ale bylo ještě horší, neb pro záchranu jedné už skoro zničené Země úplně obětují jinou, která má ještě roky na přípravu. Ad třetí světová válka - no... to je jako by si před začátkem druhé světové války Britové řekli že je to všechno nahovno s těma náckama, a začali válku s USA protože proč ne. Tohle není o racionalitě, tohle je o tom že scénárista potřeboval akční finále s hlavním hrdinou v pěstním souboji s emzákem, a tak to tam prostě nějak narouboval.
795852
8 -1
reagují: DanteAlighieri
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
795853
[url=https://cs.wikipedia.org/wiki/Smith_%26_Wesson_Model_617]Smith & Wesson Model 617[/url]
795848
1 -1
reagovat
reaguje na: HAL
...efekt motýlích křídel na levelu kde místo zašlápnutí motýla zabijeme a zmrzačíme miliony lidí.
Tak to si nedával pozor protože jeden z požadavků že jsi byl vhodný pro misi byl ten že v té době již nežiješ.

Do Ruska začali dávat dohromady výpravu v podstatě po pár dnech, ten toxin nikoho nezajímal, jen vojáci z budoucnosti si ho vyráběli jen v minimálním množství.
Ve filmu je jasně řečeno že svět stojí na pokraji 3 světové války a předně i z reálné současnosti máme právě až mnoho příkladů  reakcí které nejsou racionální a v jádru jsou sebedestruktivní.

atd.
795852
[i]...efekt motýlích křídel na levelu kde místo zašlápnutí motýla zabijeme a zmrzačíme miliony lidí.[/i] Tak to si nedával pozor protože jeden z požadavků že jsi byl vhodný pro misi byl ten že v té době již nežiješ. [i]Do Ruska začali dávat dohromady výpravu v podstatě po pár dnech, ten toxin nikoho nezajímal, jen vojáci z budoucnosti si ho vyráběli jen v minimálním množství. [/i]Ve filmu je jasně řečeno že svět stojí na pokraji 3 světové války a předně i z reálné současnosti máme právě až mnoho příkladů  reakcí které nejsou racionální a v jádru jsou sebedestruktivní[i]. [/i]atd.[i] [/i]
795847
1 -4
reagují: Robur, HAL
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
O toleranci je to určitě, ale hlavně pro mě ten film selhal právě v tom být velkým akčním béčkem - kdyby měl podobné flow a sympatické cool postavy jako ID4, asi na ty blbosti ve scénáři moc nebrblám. Čekal jsem předem že tam budou (i když ne v tak absurdní míře) a stejně jsem se docela těšil. Ale když mi dá film víc jak hodinu vaty na přemýšlení o debilitě zápletky, no tak mi nic jiného nezbývalo.
795851
O toleranci je to určitě, ale hlavně pro mě ten film selhal právě v tom být velkým akčním béčkem - kdyby měl podobné flow a sympatické cool postavy jako ID4, asi na ty blbosti ve scénáři moc nebrblám. Čekal jsem předem že tam budou (i když ne v tak absurdní míře) a stejně jsem se docela těšil. Ale když mi dá film víc jak hodinu vaty na přemýšlení o debilitě zápletky, no tak mi nic jiného nezbývalo.
795848
4 -1
reagovat
Scénář mne přišel snesitelný, i když je znát rozdíl mezi první a druhou polovinou filmu. Expert na sopky pobavil a nebyl o nic méně wtf než rýma v ID4.

Vůbec bych se nedivil kdyby (ze zdejšího pořadu o World War Z), podobné přetáčky závěru filmu byly i u tohoto filmu.

Pozor některé české titulky nejsou ideálně přeložené - i na úkor logiky filmu.

To že používají +30 let identické zbraně: tak princip systém útočných pušek je stejný od roku 1943. Jediná novinka, která by se mohla ujmout je teleskopická munice.

A z historie známe řadu případů kdy do boje byl posílán i rekrut/civilista s minimálním, nebo nulovým výcvikem, kdy se se svým řemeslem seznamoval až v boji (A Good Death Is Its Own Reward).

P.s.: Nadprůměrný OST!
795850
Scénář mne přišel snesitelný, i když je znát rozdíl mezi první a druhou polovinou filmu. Expert na sopky pobavil a nebyl o nic méně wtf než rýma v ID4. Vůbec bych se nedivil kdyby (ze zdejšího pořadu o World War Z), podobné přetáčky závěru filmu byly i u tohoto filmu. Pozor některé české titulky nejsou ideálně přeložené - i na úkor logiky filmu. To že používají +30 let identické zbraně: tak princip systém útočných pušek je stejný od roku 1943. Jediná novinka, která by se mohla ujmout je [url=https://www.textronsystems.com/products/ct-weapons]teleskopická munice[/url].  A z historie známe řadu případů kdy do boje byl posílán i rekrut/civilista s minimálním, nebo nulovým výcvikem, kdy se se svým řemeslem seznamoval až v boji (A Good Death Is Its Own Reward). P.s.: Nadprůměrný [url=https://www.youtube.com/watch?v=qS_6K6wQgco]OST[/url]!
1 -4
reagují: JAKLA
reagovat
reaguje na: Robur
Amen. Po návratu z mise prošel celý film lobotomizací. Nejdřív navnadil že chytře odpovídal na otázky a dovedně vyvracel domněnky, a pak takhle zdebilněl..... Fakt mi to připadalo jako dva různé příběhy zmatlané dohromady. Moje xenofobní já by podotklo, že někdo dovedně vymyslel svébytný příběh a někdo ideologicky kovaný mu tam vepsal scény, které sice naplnily multi kvóty, ale v celkovém obrazu působily neuvěřitelně debilně.
795849
Amen. Po návratu z mise prošel celý film lobotomizací. Nejdřív navnadil že chytře odpovídal na otázky a dovedně vyvracel domněnky, a pak takhle zdebilněl..... Fakt mi to připadalo jako dva různé příběhy zmatlané dohromady. Moje xenofobní já by podotklo, že někdo dovedně vymyslel svébytný příběh a někdo ideologicky kovaný mu tam vepsal scény, které sice naplnily multi kvóty, ale v celkovém obrazu působily neuvěřitelně debilně.
795843
3 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Já bral lidi z té jednotky, o které tam píše, ale pravda, na studenta jsem totálně zapomněl. I tak mi to ale přijde celé včetně pařátu v rámci velkého akčního blockbusteru naprosto v mezích. Stejně jako to, že v ID4 zachrání Zemi zrovna ožralý Randy Quaid. Jako blbosti to jsou. Ale na úrovni "hele z toho revolveru jde vystřelit jen šestkrát a on vystřelil jedenáctkrát". Je to velké akční sci-fi béčko. Tam se tyhle věci dít můžou. I když pochopitelně má tu úroveň tolerance každý trochu jinde. 
795848
Já bral lidi z té jednotky, o které tam píše, ale pravda, n[spoiler]a studenta jsem totálně zapomněl.[/spoiler] I tak mi to ale přijde celé [spoiler]včetně pařátu[/spoiler] v rámci velkého akčního blockbusteru naprosto v mezích. Stejně jako to, že v ID4 zachrání Zemi zrovna ožralý Randy Quaid. Jako blbosti to jsou. Ale na úrovni "hele z toho revolveru jde vystřelit jen šestkrát a on vystřelil jedenáctkrát". Je to velké akční sci-fi béčko. Tam se tyhle věci dít můžou. I když pochopitelně má tu úroveň tolerance každý trochu jinde. 
795847
3 -4
reagují: DanteAlighieri, HAL
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se