Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Steven Spielberg míří na Netflix


ikona
Spooner
netflixsteven spielberg
Tak dlouho bojoval Spielberg proti Netflixu, až se nakonec také přidal do jeho řad. 

Filmový veterán Steven Spielberg byl léta považován za režiséra, jemuž současný fenomén streamovacích služeb a filmů natočených primárně pro ně moc nevoněl. Zážitek z kina je podle něj výjimečný a nedá se nahradit. Dokonce před pár lety bojoval za to, aby netflixovské ambiciózní snímky nemohly bojovat o filmové Oscary, ale mohly se objevovat maximálně na cenách Emmy. Dalo by se tedy říct, že Spielberg je jedním z posledních tvůrců, jehož byste očekávali na streamu. Jenže i přes všechna jeho předchozí slova k tomu opravdu nakonec dojde.

Spielberg a jeho společnost Amblin Partners totiž uzavřeli nejspíš velmi lukrativní dohodu s Netflixem. Podle ní bude režisérova firma, jež zde spolupracovala už na oceňovaném Chicagském tribunálu, vyrábět pro streamovací kolos až několik snímků ročně a má navíc poměrně volné ruce z hlediska rozpočtu i žánrů. Spielberg a jeho produkce si zkrátka mohou nyní dělat na Netflixu „co chtějí“ a tvůrce mnoha filmových klasik je ze spolupráce nadšený a považuje ji za velmi naplňující. Kdo by to ještě před pár lety čekal, že? Samozřejmě se ještě neví, jakých titulů se bude netflixovská dohoda týkat a zda to znamená, že Spielberg na streamy i něco sám natočí. 

To se však prozatím zdá méně pravděpodobné, jelikož Amblin má také dohodu se studiem Universal, která mu zajišťuje premiéry ve starých dobrých kinech. Minimálně West Side Story či jeho autobiografické novinky bychom se tedy měli dočkat na velkém plátně. Netflix se ovšem jistě bude snažit dostat filmového matadora nakonec i k režii. Necháme se tedy překvapit, jaké kousky z této nečekané dohody nakonec vzejdou. Netflix si však už nyní může připsat po Fincherovi či Scorsesem další obří úlovek do své stáje.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace