Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřela Libuše Šafránková, Popelka a hvězda Kolji i Vesničky


ikona
Mr. Hlad
báječená léta pod psakoljalibuše šafránkováobecná školapopelkaripvesničko má střediskovávrchní, prchni
Odešla legenda. 

Narodila se 7. června 1953 v Brně, kde také v roce 1971 absolvovala na Státní konzervatoři a začínala ve Státním divadle v Brně. Hrála i v Národním divadle, většinu kariéry ovšem strávila v pražském Činoherním klubu. Ve filmu debutovala v roce 1971, kdy se objevila v Metráčkovi, ale především zazářila v Babičce. Díky pohádce Tři oříšky pro Popelku ji vídáme v televizi každé vánoce (a fakt není důvod myslet si, že se na tom v příštích padesáti letech něco změní), ale co se pohádek týče, nezapomenutelná byla i v klasikách jako Třetí princ, Princ a večernice nebo Nesmrtelná teta

Nezapomenutelná byla i v komediích jako Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Křtiny, Slavnosti sněženek nebo Báječná léta pod psa. A když spojila síly se Zdeňkem Svěrákem, Ladislavem Smoljakem nebo oběma, byly z toho klasiky Vrchní, prchni, Vesničko má střediskováObecná školaJára Cimrman, ležící, spící nebo Kolja, za kterého dostala Českého lva. To je dost klasik na to, abychom se z jejího herectví a nenapodobitelného kouzla a šarmu mohli radovat ještě hodně dlouho. 

Zemřela ve věku 68 let po boji s těžkou nemocí. A českým divákům bude hodně chybět. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace