Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Carey Mulligan a Zoe Kazan sundají Harveyho Weinsteina


ikona
do_Od
Carey MulliganHarvey WeinsteinMeTooNadějná mladá ženanovinařinaOscařiskandálThe New York TimesZoe Kazan
Hvězda Nadějné mladé ženy se vrátí k začátku #MeToo. 

Většinu slavných hnutí v historii vždy odstartovalo něco velkého. V případě #MeToo, které shodou okolností nedávno dorazilo už i k nám do Česka, pak vše začalo článkem v The New York Times, který znamenal de facto konec jednoho z titánů Hollywoodu, slavného producenta Harveyho Weinsteina. Nebylo to pochopitelně poprvé, co byl nějaký muž obviněn ze sexuálního napadení, bylo to ale jednoznačně poprvé, co mocná osoba z řad hollywoodské smetánky nesla plné následky svých činů. A teď o tom dostaneme film.

Hlavní roli v chystaném novinářském dramatu She Said pak ztvární málem oscarová Carey Mulligan, která už s podobným tématem koketovala právě ve svém posledním snímku Nadějná mladá žena. Té pak bude dále krýt záda sympatická Zoe Kazan. Obě si zahrají novinářky, jež článek o Weinsteinovi publikovaly. Film bude rovněž vycházet z knihy obou novinářek She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement.

Režie se ujme Maria Schrader, mezi jejíž nejslavnější počiny pravděpodobně bude patřit německá minisérie Neortodoxní od Netflixu. Scénář má pak na starosti Rebecca Lenkiewicz, která má na kontě evropskou filmovou cenu za scénář k Idě a taky napsala emancipační drama Colette s Keirou Knightley. Film by se pak měl nést v duchu pecek typu Spotlight či Všichni prezidentovi muži, a lze s ním tak počítat jako s jedním z oscarových želízek v nadcházející sezóně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace