Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Rozhněvaný muž je akční jízdou s parádním Stathamem


ikona
Spooner
guy ritchiejason stathamprvní reakcerozhněvaný muž
Guy Ritchie znovu spojil síly se svým parťákem Jasonem Stathamem. Vznikla z toho další skvělá žánrovka? 

Guy Ritchie máme v redakci hodně rádi a asi nebudu jediný, kdo si myslí, že se tenhle britský šikula po parádním Králi Artušovi, příjemném Aladinovi výtečných Gentlemanech nachází v solidní režijní formě. A zejména po zmiňované gangsterce, kterou jsme označili za jeden z nejlepších filmů loňského roku, jsme na jeho další zářez hodně zvědaví. Jeho novinka Rozhněvaný muž, v níž znovu spojil síly s drsňákem Jasonem Stathamem, se však podle trailerů vydala malinko přímočařejší cestou a příběh o pomstě v ukázkách nesedl každému. A zdá se, že to samé bude platit i o filmu. I když fandové dua Statham/Ritchie zklamáni nejspíš nebudou.

Rozhněvaný muž se totiž může na Rottenech chlubit 70 % pozitivních ohlasů a ratingem 6.2. Což sice zprvu nezní nijak světoborně a značí to spíše mírně nadprůměrný kousek. Nesmíme ovšem zapomenout na skutečnost, že Ritchie to u zámořských kritiků nemá dvakrát jednoduché. Stačí si vzpomenout na totálně odstřeleného Krále Artuše či Gentlemany, u nichž svítí jen o malinko lepší rating 6.5. Rozhněvaný muž zde proto stále patří mezi režisérovy lépe hodnocené počiny. 

Wrath of Man je totiž podle spokojených reakcí našlapaným akční thrillerem, který jede od začátku do konce a je podle všeho ještě krvavější, než byste od Ritchieho čekali. Novinka je pak opět zrežírována jeho sebejistou rukou a je překvapivě svým stylem trochu jiná a s temnějším nádechem, než je u něj zvykem. Ty nejnadšenější recenze dokonce mluví o jednom z jeho nejlepších režijních výkonů. A Jason Statham? No, ten hraje pro změnu jako vždy, jen ještě v malinko drsnějším módu. Jenže do podobné žánrovky samozřejmě dokonale pasuje a táhne svou urputností film za všech okolností vpřed.

Jak se však dá z hodnocení snadno vyčíst, ne všichni jsou z Rozhněvaného muže nadšení. Mnozí recenzenti neskrývají zklamání z toho, že od Ritchieho čekali zkrátka víc a jeho novinka je podle nich prázdná, bez duše a až s příliš jednoduchými postavami a příběhem. Nejedná se zkrátka podle nich o tak chytrou a vynalézavou podívanou jako v jiných režisérových případech. Tentokrát tedy ostrovní tvůrce asi náš žebříček filmů roku atakovat nebude (což se možná ani nečekalo), parádní akční thriller bychom ale mohli dostat i tak.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace