Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Mortal Kombat je brutálním dárkem pro fanoušky


ikona
Spooner
mortal kombatprvní reakcewarner bros
Dočkáme se konečně skvělé videoherní adaptace, nebo Hollywood zase šlápl vedle? První ohlasy mnohé napoví. 

Už za pár dní vtrhne do amerických kin a na HBO Max očekávaná herní adaptace Mortal Kombat, a i když ji mnozí zprvu moc nevěřili, po parádních upoutávkách a spotech jsme se začali opatrně těšit. Krvavá bitkařina totiž dokázala příznivce her solidně nalákat skvělým obsazením mnohých postav, lahůdkovými fatalitami, atmosférou novějších videoherních dílů a zejména poctivým fanouškovským srdíčkem, které z režiséra Simona McQuoida a spol. v mnoha videích sálo. A jelikož premiéra v některých zemích už proběhla, i přes absenci amerických kritiků se na Rottenech objevilo celkem dost ohlasů. A ty zatím potvrzují vlastně to, co mnozí z nás očekávali.

Na slavném webu totiž aktuálně svítí hodnocení 62 % s ratingem 5.3, což na první pohled není zrovna moc. A kdybych si měl skromně tipnout, tak něco mi říká, že po odtajnění zámořských reakcí bude toto číslo spíše klesat. Kritiky ovšem naštěstí nejsou úplně zdrcující. Fandové her by totiž podle všeho měli být naprosto spokojeni. Nový Mortal Kombat je údajně neskutečně brutálním fan servisem, který potěší všechny skalní hráče a navrch je uzemní skvělou akcí, jež je ve snímku naštěstí požehnaně. Fatality, brutality a další poněkud krvavější sekvence se dle všeho opravdu nedrží při zemi a docela se chválí i nová postava Colea Younga, jenž mezi ikonické herní charaktery podle některých hezky zapadl.

Dokáže však film potěšit i diváky předlouhou nepolíbené? Bohužel to moc nevypadá. Zatímco pařani budou díky znalostem videoherní série z jistých postav na větvi, ostatním budou spíš putna a moc velký vztah si k nim nevybudují. Příběh spojující oku lahodící akci pak není kdovíjak komplexní (jaké překvapení) a po vypravěčské i dialogové stránce má novinka své mouchy. Zdá se zkrátka, že děj je tu jen povinným lepidlem pro parádní akci, která by nám ale naštěstí měla spravit chuť. Mortal Kombat tak nejspíš bude jednou z těch herních adaptací, jež sice dokáže potěšit své fandy, ale nových diváků moc nezíská. Videoherní geeky zkrátka nejspíš čeká solidní spokojenost, ty druhé asi přinejlepším obstojné béčko s výtečnou kravou akcí. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace