Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spiknutí v Bílém domě od režiséra Jasona Bournea


ikona
Mr. Hlad
jason bournenews of the worldnight at camp davidpaul greengrass
Režisér série o Jasonu Bourneovi se vydává do Bílého domu. A najde tam šílence.  

Paul Greengrass se politickým tématům nikdy nevyhýbal a i do westernu News of the World si trochu té politiky přimíchal. Cesta Toma Hankse skrz rozdělenou Ameriku určitě ne náhodou připomínala to, co lze v USA vidět po panování Donalda Trumpa. No a pak tu máme jeho klasiky Krvavá neděle nebo Let číslo 93, se svou novinkou Night at Camp David se ale podívá do blízkosti samotného prezidenta. A bude kolem něj takové horko, že by se z toho zapotil i Jason Bourne. 

Příběh bude vycházet z románu Fletchera Knebela z roku 1965, jehož hrdinou je mladý senátor MacVeagh, jenž má velkou šanci stát se viceprezidentem. Jenomže když si tak s prezidentem povídá a zjišťuje, jestli jsou naladění na stejnou vlnu, začne být lehce nervózní. Šéf Bílého domu má totiž v plánu hodit přes palubu všechny svoje spojence v Evropě, začít se otevřeně přátelit se Sověty, trpí paranoidní představou, že všechna média jsou proti němu a má v plánu anektovat Kanadu. Evidentně jde o šílence, bohužel jediný, kdo to vidí, je MacVeagh. A nikdo z prezidentova okolí mu nevěří. Sám navíc brzy zjistí, že jeho potenciální šéf na něj nasadil FBI. 

Zní to jako zajímavý základ pro hodně napínavý thriller, ať už Greengrass zůstane v době vrcholící studené války, nebo přesune děj do současnosti. Snad se brzy dozvíme, jak hodlá režisér tenhle projekt pojmout, přípravy jsou v samotném začátku ale ať už se Greengrass pokusí o akční jízdu, nebo nějakou komornější dialogovku z kanceláří ve Washingtonu D.C., mohla by to být docela zajímavá podívaná. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace