Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pán prstenů míří zpátky do čínských kin. Zaútočí Společenstvo na miliardu?


ikona
TedGeorge
avatarčínadvě věžeimaxkinapán prstenůpeter jacksonspolečenstvo prstenůtržbywarner bros.
Číňané se už v pátek mohou těšit na projekci remasterované 4k verze Společenstva Prstenu v IMAXu.  

Je to přesně měsíc, co se Avatar vrátil do čínských kin, a vy jste tuto informaci pravděpodobně zaznamenali pouze díky tomu, že re-release slavného Cameronova 3D blockbusteru vydělal v tamních kinech více než 50 milionů babek a vzal si díky tomu od Avengers: Endgame nazpět pomyslnou korunu pro nejvýdělečnější film všech dob. V Hollywoodu měly bonusové orientální miliony očividně dobrý zvuk a v tuto chvíli ani tak není otázkou, jestli se v čínských kinech někdy dočká obnovené premiéry Endgame, ale spíš kdy se tak stane. Než se však budou čínští diváci znovu loučit s Tony Starkem, dostane se jim filmového nášupu ze Středozemě.

Již tento pátek totiž do čínských multiplexů zamíří Společenstvo Prstenu a nám nezbývá, než zemi vyléčené z covidu závidět. V tuto chvíli je kromě Společenstva potvrzena i premiéra Dvou věží o týden později a jenom těžko si lze představit, že by pak nedošlo i na prozatím nepotvrzený Návrat krále.

Fanoušci Jacksonovy trilogie se mohou těšit na nově zremasterovanou 4k verzi, jež kromě jiného zamíří i do IMAXu a snad jedinou potěšující informací pro slintající československé fanoušky zásadní fantasy trilogie je to, že podle všeho se premiéra týká pouze klasické kinoverze, nikoliv té milované prodloužené. Když už jsme načli ty čínské tržby, tak stojí za zmínku neuvěřitelný boom, kterého se v zemi s Velkou a dlouhou zdí dočkalo v poslední dekádě chození do kin.

Společenstvo prstenu si tam totiž v roce 2002 došlo pro pouhých 8,6 milionů, což je dnešní optikou skoro až směšné číslo, které by v zemi s desítkami tisíc promítácích sálů v současnosti překonali snad i Bastardi Tomáše Magnuska. Návrat Froda a spol. do kin samozřejmě nemůže pomýšlet na stovky melounů, které s železnou pravidelností sklízí čím dál větší čínské blockbustery a současných 880 milionů se s největší pravděpodobností nepodaří rozmnožit na miliardu, ale takové ambice snad Warneři mající práva na trilogii z dílny New Line Cinema ani nemají.

V uplynulých letech jsme se samozřejmě i my mohli těšit z projekcí Pána prstenů, ale většinou se jednalo o jednorázové celodenní maratony prodloužených verzí pro ty největší fanoušky, a nikdy jsme se u nás nedočkali masivního znovu-nasazení fantasy do multiplexů. Nezbývá než doufat, že i u nás již brzy covid porazíme, v návaznosti na to se konečně otevřou kina a distributory při té příležitosti napadne, že na Pána prstenů ve 4K by se do IMAXu chodilo i u nás.

---

Vytáhni v hospodě: Asi to pro vás nebude žádná novinka, ale LOTR před pár měsíci dostal nové vydání na blu-ray ve 4k kvalitě a pod dozorem Petera Jacksona jsme se dočkali nejenom naprosto fenomenální obrazové kvality, ale i vylepšených triků. Pokud snad náhodou ještě tuto verzi nevlastníte, nenechte se pobízet a rozbijte prasátko. Je to neskutečný žrádlo 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace