Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdy se vrátí kina v plné síle?


ikona
do_Od
analytici, Wall Streetanalýzabox offcekinakoronavirusprůzkumtržbyzpráva
Analytici z Wall Street odhadují, kdy se kina opět znovu postaví na nohy. A nějakou dobu si na to ještě počkáme. 

Americká kina za sebou mají další solidní víkend, a byť jsme si spasitele box office nejspíš představovali trochu jinak než zrovna v podobě nemastné a neslané Godzilly vs. Kong, je to rozhodně lepší než nic. Zatímco se tedy kina pomalu vracejí k životu, vydali analytici z Wall Street zprávu, ve které předpovídají, kdy se filmový byznys vrátí do své před-koronavirové výkonnosti. A spoiler – letos to vážně ještě nebude.

Data pocházejí z nedávného průzkumu, kde se experti vyptávali zhruba tisícovky lidí, kteří uvedli, že v roce před Covidem viděli v kině minimálně jeden film. Anketní otázka pak zněla, jestli se letos hodlají do kina vrátit. 57 % z nich řeklo ano, 14 % jasné ne a 29 % si nebylo jistých. Kdy přesně pak tito diváci hodlají do kina vyrazit záleží podle všeho na různých faktorech. 46 % by klidně vyrazilo už v příštích 3 měsících, pokud by se ale časový horizont rozšířil na příštích 6 měsíců, zvedl by se jejich počet až na 72 %. Záleží ale i na tom, jak rychle se bude v USA očkovat, a jestli čísla nakažených rapidně neporostou.

Analytici nicméně předpokládají, že i když se už letos plno diváků do kin vrátí, kvůli přísným bezpečnostním opatřením i přetrvávajícímu strachu z nákazy to potrvá ještě minimálně rok, než se filmový průmysl a kina opět rozjedou naplno. Co se letošního roku týče, tak konkrétně u čtvrtého kvartálu experti předpovídají, že se celkové americké tržby budou blížit ke 2 miliardám dolarů. Jen pro srovnání, v roce 2019 se částka zastavila na 2,9 miliardách. Pomalu ale jistě se tak začneme blížit tam, kde jsme byli před koronavirem. Celkové tržby za rok 2022 by pak měly být jen o 8-10 % nižší než celkově tržby za rok 2019. V roce 2023 bychom se pak konečně mohli dočkat už i růstu tržeb, a to až o 6 % oproti roku 2019. Nutno dodat, že se samozřejmě jedná jen o předběžné analýzy, a vše se ještě může změnit. Nicméně je hezké si po roce špatných zpráv sem tam číst ty dobré, no ne?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace