Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sam Mendes po válečné pecce 1917 plánuje romantiku


ikona
Spooner
olivia colmanroger deakinssam mendes
Oceňovaný režisér se obklopí oscarovou společností. 

Sam Mendes patří bezpochyby mezí nejvýraznější režiséry posledních dvou dekád. I když i jemu se sem tam povedlo šlápnutí vedle v podobě bondovky Spectre, válečná vřava 1917 potvrdila, že nám stále dokáže naservírovat dechberoucí podívanou a musíme s ním v první režijní lize pořád počítat. Od té doby si však dával Mendes menší filmařskou pauzu a nebylo o něm moc slyšet. Nyní už si ale konečně vyhlídnul svůj další projekt, a je poměrně dost pravděpodobné, že i tentokrát bude oceňovaný tvůrce pokukovat po prestižních oceněních.

Po velkolepém 1917 se podle všeho vydá podstatně komornějším směrem. Jeho novinka Empire of Light totiž bude romantickým příběhem z 80. let odehrávající se v kulisách nádherného starého kina. A to je zatím vše, co o příběhu víme. Mnohem zajímavější je ovšem sestava, kterou se Mendes začíná obklopovat. Režisér totiž už po několikáté spojí síly s legendárním kameramanem Rogerem Deakinsem. Hlavní roli pak ztvární čím dál vyhledávanější Olivia Colman, která díky dramatu The Father letos bojuje už o svého druhého Oscara. U novinky se tak sejdou minimálně tři držitelé zlatého plešouna, což už je samo o sobě hodně lákavá kombinace. A jelikož se s premiérou počítá ke konci roku 2022, nejspíš chtějí být tvůrci o nějakou další prestižní cenu bohatší.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace