Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hvězdná brána dokořán!


ikona
imf
dean devlinstargate
 

Není to tak dlouho, co se někde v komentářích řešily celovečeráky s tématem Hvězdné brány a hle, prosby všech fanoušků byly vyslyšeny. Ale ještě než začnete otevírat šampaňské, měli byste vědět, že v chystaných sequelech si Richard Dean Anderson nezahraje.

Dean Devlin, dlouholetý spolupracovník Rolanda Emmericha a producent původní Hvězdné brány z roku 1994 se konečně dohodl s MGM na výrobě hned dvou sequelů a to sequelů přímých. Devlin nechce nijak zasahovat do mytologie seriálu SG-1 a Atlantis, zejména proto že v době premiéry filmů oba seriály dost možná ještě poběží a tak by bylo obtížné udržit kontinuitu. Sequely tak naváží přímo na původní film režírovaný Emmerichem a budou rozšiřovat jeho vlastní vesmír. Pro mnohé to může být zklamáním, ale občas se vyplatí vrátit se zpátky na začátek a osobně věřím, že pár odkazů na SG-1 se tu najde.

Cílem je navázat na původní film ve všech ohledech a proto Devlin doufá, že získá do hlavních rolí Kurta Russella a Jamese Spadera. Scénář se odehrává dvanáct let po skončení jedničky, takže případné vrásky navíc budou ospravedlněny (Kurt Russell každopádně už asi nebude ten macho voják co dřív :). Oba herci předběžně projevili zájem, už proto že Devlin patří k vlivným producentům a pod jeho taktovkou z filmu kouká minimálně stamilionový rozpočet. Větším otazníkem ale je, kdo vlastně bude filmy režírovat.

Roland Emmerich totiž nepatří k těm režisérům, co by neměli do čeho píchnout a navíc se sequelům doposud úspěšně vyhýbal. Devlin by ho určitě přemluvit chtěl, ale sám prohlásil, že nechce s přípravou filmů nadále otálet a scénáře už jsou v podstatě ve výrobě, protože premisy dalších dílů byly napsány už v 90. letech, kdy se počítalo s vývojem dalších dílů (některé z těchto nápadů byly nakonec použity v SG-1).

Seriál Stargate SG-1 běží už od roku 1997 (momentálně 10. sezóna) a mohli jste ho vidět i na tuzemských televizních stanicích. Spin-off Stargate: Atlantis odstartoval v roce 2003 a momentálně kroutí třetí sezónu. Mezi jeho perličky patří postava českého člena týmu Dr. Radka Zelenky, který svými průpovídkami v češtině rozsvítí každou epizodu. Tohle hovoří za vše (sekce Download-Video).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace