Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Co prozradil nový trailer nolanovky Tenet?

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: ovmartin23
takže Washington v opeře bude mít černou uniformu, jako padouši. #TenetIsHodor trenduje
755515
[spoiler]takže Washington v opeře bude mít černou uniformu, jako padouši. #TenetIsHodor trenduje[/spoiler]
755486
0 0
reagovat
reaguje na: Marnotratny
Ve všem souhlasím. Jenže on to dokáže zabalit do tak vtahujícího podání, že ti to nevadí. Teda mě. :)
755514
Ve všem souhlasím. Jenže on to dokáže zabalit do tak vtahujícího podání, že ti to nevadí. Teda mě. :)
755502
0 -1
reagovat
reaguje na: Mr_Melounek
V traileru 1 je to vyloženě potvrzeno. Nepráskne své kolegy, "jako" ho zabijí, probudí se na lodi a tam ho chválí, jaký je kabrňák, že nic neřekl.
755513
V traileru 1 [spoiler]je to vyloženě potvrzeno. Nepráskne své kolegy, "jako" ho zabijí, probudí se na lodi a tam ho chválí, jaký je kabrňák, že nic neřekl.[/spoiler]
755506
1 0
reagovat
No nemůžu si pomoct ale ta scéna na těch kolejích (od 1:42) mi teda silně navozuje pocit, že je to nějaká zkouška v rámci přijímacího řízení alá Kingsmeni ( tam taky ta závěrečná zkouška pro přijetí probíhala na kolejích8))
755506
No nemůžu si pomoct ale ta scéna na těch kolejích (od 1:42) mi teda silně navozuje pocit, že je to nějaká zkouška v rámci přijímacího řízení alá Kingsmeni ( tam taky ta závěrečná zkouška pro přijetí probíhala na kolejích*8)*)
1 -1
reagují: gonzo
reagovat
Teď jste nabuzení  na to jakej "mindfuck to bude," což sice bude, ale kvůli tomu, kolik paradoxů tam bude a jak moc nesmyslné to vlastně bude. Rád bych se mýlil, ale... ehm... Interstellar, kde to cestování časem nedávalo žádnej smysl. V Počátku alespoň fungovaly pravidla, které nám ten svět představil,  problém byl, že postavy, místo toho aby si vysnili  "air strike, jak z COD," tak si vysnili jen obyčejnej granátomet. Proč ne nějakou future nesmyslnou zbraň? 

U Nolanových scénářů je lepší nepřemýšlet a to platí pro každý jeho film (i pro jeho bráchu viz. Westworld a jeho nesmyslná pravidla). Nejvíc to bylo patrné v Temný rytíř povstal, kde těch berliček bylo tolik, že mě opravdu překvapuje to pozitivní přijetí jaké měl. I když ta jeho režie je prostě geniální, takže zas tak moc mě to nepřekvapuje, ale čeho je moc, toho je příliš.

Ale určitě to bude super podívaná a třeba tentokrát překvapí. 
755502
Teď jste nabuzení  na to jakej "mindfuck to bude," což sice bude, ale kvůli tomu, kolik paradoxů tam bude a jak moc nesmyslné to vlastně bude. Rád bych se mýlil, ale... ehm... Interstellar, kde to cestování časem nedávalo žádnej smysl. V Počátku alespoň fungovaly pravidla, které nám ten svět představil,  problém byl, že postavy, místo toho aby si vysnili  "air strike, jak z COD," tak si vysnili jen obyčejnej granátomet. Proč ne nějakou future nesmyslnou zbraň?  U Nolanových scénářů je lepší nepřemýšlet a to platí pro každý jeho film (i pro jeho bráchu viz. Westworld a jeho nesmyslná pravidla). Nejvíc to bylo patrné v Temný rytíř povstal, kde těch berliček bylo tolik, že mě opravdu překvapuje to pozitivní přijetí jaké měl. I když ta jeho režie je prostě geniální, takže zas tak moc mě to nepřekvapuje, ale čeho je moc, toho je příliš. Ale určitě to bude super podívaná a třeba tentokrát překvapí. 
2 -5
reagují: gonzo
reagovat
Super skalpel, sice nic, co bych už nevěděl, ale i tak díky :+ A pro odvážné, kteří chtějí postoupit na vyšší úroveň, nabízím stezku odvahy link
755493
Super skalpel, sice nic, co bych už nevěděl, ale i tak díky *:+* A pro odvážné, kteří chtějí postoupit na vyšší úroveň, nabízím stezku odvahy [spoiler]https://www.nolanfans.com/forums/viewforum.php?f=46[/spoiler]
1 -2
reagovat
reaguje na: MartinS96
dobre ty. kvalitne udelane
755490
dobre ty. kvalitne udelane
755418
1 0
reagovat
reaguje na: ovmartin23
Manželský dialog v ložnici mezi Chrisem a Emmou o toku času bych si rád poslechl. :D
755488
Manželský dialog v ložnici mezi Chrisem a Emmou o toku času bych si rád poslechl. *:D*
755486
1 -1
reagovat
dobry skalpel, diky

trochu si zaspamuju.snad uz tu vsechno nebylo :) 
ty fotky z Total Filmu nejsou v uplne nejlepsi kvalite. zde je urcite lepsi rozliseni
pak jsem nasel dalsi super fotku od Total Filmu
tady je prologue v hodne dobre kvalite
tv spot se zabery po nehode letadla
a na zaver prohlaseni manzelky Chrise, ktera je soucasne producentkou

tak nad tim premyslim, ze uz jsem se zacal tesit taky:D
755486
dobry skalpel, diky trochu si zaspamuju.snad uz tu vsechno nebylo :)  ty fotky z Total Filmu nejsou v uplne nejlepsi kvalite. [url=https://www.gamesradar.com/tenet-exclusive-images-christopher-nolan/]zde[/url] je urcite lepsi rozliseni pak jsem nasel dalsi super [url=https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/pcFmdkTUDTvsGFjGMNEobg-970-80.jpg.webp]fotku[/url] od Total Filmu [url=https://www.reddit.com/r/tenet/comments/gqla18/tenet_prologue/]tady[/url] je prologue v hodne dobre kvalite [url=https://www.reddit.com/r/tenet/comments/goq5ur/plane_crash_tv_spot/]tv spot[/url] se zabery po nehode letadla a na zaver [url=https://i.redd.it/q72wz96bbb051.jpg]prohlaseni[/url] manzelky Chrise, ktera je soucasne producentkou tak nad tim premyslim, ze uz jsem se zacal tesit taky*:D*
2 0
reagují: gonzo, Cinefil
reagovat
Inception bylo vyčítáno, že moc vysvětluje a nenechá diváka tápat.

Určitě by z toho šel vyrobit nehorázný mindfuck, stejné jako zde a možná by se opravdu mohl trochu ,,kousnout" a nechat nás ...bloudit.
755485
Inception bylo vyčítáno, že moc vysvětluje a nenechá diváka tápat. Určitě by z toho šel vyrobit nehorázný mindfuck, stejné jako zde a možná by se opravdu mohl trochu ,,kousnout" a nechat nás ...bloudit.
4 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Myslím, že jsi to trefil. Ale nebude to debilní!
755482
Myslím, že jsi to trefil. Ale nebude to debilní!
755461
3 -1
reagovat
IMHO to bude mít nějakou strašně debilní katarzi ala HODOR. 
755461
IMHO to bude mít nějakou strašně debilní katarzi ala HODOR. 
4 -10
reagují: gonzo
reagovat
Musím mírnit svá očekávání, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím větší prostor pro mindfuckovatost tam vidím. Přitom kdyby u traileru člověk na chvíli hrábl po popcornu, skoro by si nějakých sci-fi prvků nevšiml. Prostě další bondovka. Ale ty hrátky s časem s tím mohou tak zamávat, že už tam začínám hledat spletitosti, jako v Primer. 
755460
Musím mírnit svá očekávání, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím větší prostor pro mindfuckovatost tam vidím. Přitom kdyby u traileru člověk na chvíli hrábl po popcornu, skoro by si nějakých sci-fi prvků nevšiml. Prostě další bondovka. Ale ty hrátky s časem s tím mohou tak zamávat, že už tam začínám hledat spletitosti, jako v Primer. 
3 0
reagovat
Ten film bude totální mindfuck ... v tom nejlepším slova smyslu. Za skalpel a vsuvku o Maxwellovi :+ velký dík. Trailer jsem párkrát viděl a vždycky, když jsem si snažil představit, jak celý Tenet vlastně funguje z hlediska časové kontinuity, mi málem přepla pojistka.
755458
Ten film bude totální mindfuck ... v tom nejlepším slova smyslu. Za skalpel a vsuvku o Maxwellovi *:+* velký dík. Trailer jsem párkrát viděl a vždycky, když jsem si snažil představit, jak celý Tenet vlastně funguje z hlediska časové kontinuity, mi málem přepla pojistka.
4 0
reagovat
reaguje na: Clive
Ne, podle mě to chápeš dobře, a navíc jsi to uvedl na dobrém praktickém příkladu, já zůstal jen u teorie.
755457
Ne, podle mě to chápeš dobře, a navíc jsi to uvedl na dobrém praktickém příkladu, já zůstal jen u teorie.
755452
2 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Jiné vysvětlení maxwella, tak, jak jsem ho pochopil: nejde o magii, jde o nakládání s informacemi. Dvě komory, v jedné teplé částice, v druhé studené. Kmitá to tam, lítá to tam. Démon to vidí a dokáže mezi komorami otevřít na chviličku dvířka a pustit do druhé komory klidně jen jednu částici. Takhle může klidně vyměnit horkou komoru se studenou a nepotřebuje k tomu nic jiného, než informace: vidí, která částice je která a jen jim otevírá dvířka. Znamená to, že je schopen v chaosu  vesmíru udělat řád. Může nám ohřát kafe jen tímhle otevřením dvířek horkým částicím. 
Ale možná to chápu blbě.. 
755452
Jiné vysvětlení maxwella, tak, jak jsem ho pochopil: nejde o magii, jde o nakládání s informacemi. Dvě komory, v jedné teplé částice, v druhé studené. Kmitá to tam, lítá to tam. Démon to vidí a dokáže mezi komorami otevřít na chviličku dvířka a pustit do druhé komory klidně jen jednu částici. Takhle může klidně vyměnit horkou komoru se studenou a nepotřebuje k tomu nic jiného, než informace: vidí, která částice je která a jen jim otevírá dvířka. Znamená to, že je schopen v chaosu  vesmíru udělat řád. Může nám ohřát kafe jen tímhle otevřením dvířek horkým částicím.  Ale možná to chápu blbě.. 
755432
4 0
reagují: do_Od
reagovat
Za skalpel díky.
755451
Za skalpel díky.
2 0
reagovat
Ešte k tomu IMAX prológu, mám taký pocit, že nebol úplný. Vo finálnej verzii bude podľa mňa dlhší :)
755436
Ešte k tomu IMAX prológu, mám taký pocit, že nebol úplný. Vo finálnej verzii bude podľa mňa dlhší *:)*
2 0
reagovat
reaguje na: Kmotr
Uf, musím? :D

Zkusím to, ale bude to jen zjednodušený překlad toho, co přede mnou vypátrali jiní. Na té tabuli je kromě Maxwellova démona i první Maxwellova rovnice, která podle všeho souvisí s druhým termodynamickým zákonem, ze kterého je důležitý prvek entropie. To je ve zkratce veličina udávající míru neuspořádanosti.

Zpátky k démonovi. Entropie a druhý termodynamický zákon zajišťují to, že se částice z jedné komůrky nikdy nedostanou do té druhé - jinými slovy zajišťují rovnováhu, tak jak tomu rozumím. Démon je teoretický experiment, při kterém by se "magicky" (jo, fyzika je totiž velká magie...) entropie i druhý t. zákon porušily a částice by se mohly začít přelévat z jedné komory do druhé. Jakmile by se tak stalo, došlo by k popření základních předpokladů toho, co víme například o toku času -> odsud tedy pochází myšlenka, že by se najednou dalo s časem pracovat tak, jak to Nolan ukazuje ve filmu. Třeba inverzí. Vše je nicméně na úrovni teorie a upřímně tohle berte jako vysvětlení od idiota pro idioty, protože sám nemám zdání, co přesně všechny tyhle věci obnáší, natož jak reálně fungují. Zajímavé je to ale extrémně. 8)
755432
Uf, musím? *:D* [spoiler]Zkusím to, ale bude to jen zjednodušený překlad toho, co přede mnou vypátrali jiní. Na té tabuli je kromě Maxwellova démona i první Maxwellova rovnice, která podle všeho souvisí s druhým termodynamickým zákonem, ze kterého je důležitý prvek entropie. To je ve zkratce veličina udávající míru neuspořádanosti. Zpátky k démonovi. Entropie a druhý termodynamický zákon zajišťují to, že se částice z jedné komůrky nikdy nedostanou do té druhé - jinými slovy zajišťují rovnováhu, tak jak tomu rozumím. Démon je teoretický experiment, při kterém by se "magicky" (jo, fyzika je totiž velká magie...) entropie i druhý t. zákon porušily a částice by se mohly začít přelévat z jedné komory do druhé. Jakmile by se tak stalo, došlo by k popření základních předpokladů toho, co víme například o toku času -> odsud tedy pochází myšlenka, že by se najednou dalo s časem pracovat tak, jak to Nolan ukazuje ve filmu. Třeba inverzí. Vše je nicméně na úrovni teorie a upřímně tohle berte jako vysvětlení od idiota pro idioty, protože sám nemám zdání, co přesně všechny tyhle věci obnáší, natož jak reálně fungují. Zajímavé je to ale extrémně. *8)*[/spoiler]
755421
7 -1
reagují: Clive
reagovat
Stejné pocity jsem měl před deseti (!) lety u Inception. Trailery lákaly hodně, ale nic neprozradily. Čekání se krátilo, natěšení stoupalo a v kině to pak nakonec přišlo. Totální bum, inovativní, přelomový film, který zas posune laťku o trochu výš, což je u Nolana už taková rutina. A pak jsem to viděl ještě jednou, a znovu, a ještě... a asi ještě desetkrát než jsem si uvědomil, že už vím a viděl jsem vše. 

Chci takovýhle pocity mít znovu i u Tenetu.
755429
Stejné pocity jsem měl před deseti (!) lety u Inception. Trailery lákaly hodně, ale nic neprozradily. Čekání se krátilo, natěšení stoupalo a v kině to pak nakonec přišlo. Totální bum, inovativní, přelomový film, který zas posune laťku o trochu výš, což je u Nolana už taková rutina. A pak jsem to viděl ještě jednou, a znovu, a ještě... a asi ještě desetkrát než jsem si uvědomil, že už vím a viděl jsem vše.  Chci takovýhle pocity mít znovu i u Tenetu.
6 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se