Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 super filmů, které by si zasloužily pokračování


ikona
KarelR
a-teamconstantinedreddgalaxy questhellboy 2: zlata armadakral artus: legenda o mecimaster & commander: odvracena strana svetapravdive lziserenitythe social network
Pojďme si více či méně nostalgicky zavzpomínat na filmy, které měly (nebo ještě mají) potenciál na další kolo. 

Určitě se shodneme na tom, že se v Hollywoodu točí spousta sequelů, o které se vážně nikdo neprosil. Na druhé straně si ale často nevydělají na pokračování filmy, jimž by ho člověk strašně moc přál. Že byste chtěli nějaké příklady? Žebříčků na tohle téma je pochopitelně spousta. U mnohých jsem však měl pocit, že se do nich ledabyle naházelo všechno, co autorům přišlo pod ruku, tak jsem se rozhodl sestavil jeden krapet protříděný (a snad patřičně „moviezoňácký“).

A-Team

Joe Carnahan na dlouho zmizel z hollywoodského radaru a vrátí se na něj až letošním akčňákem Boss Level s Frankem Grillem a Melem Gibsonem. Přesně před 10 lety přitom byl (alespoň pro fanoušky žánru) na vrcholu kariéry, jelikož dal dohromady skvělý reboot A-Teamu. Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton Jackson a Sharlto Copley (startující sanitku defibrilátorem!) už se bohužel podruhé nesešli, protože film za 110 milionů dolarů vydělal jen 177 mega. A dodnes je to zatracená škoda!

Constantine

Keanu Reeves momentálně křísí Nea a pravidelně se vrací jako John Wick, asi nejhlasitěji se však mnoho let volá po dvojce Constantinea. Komiksový vymítač démonů se mezitím dočkal televizní verze a nutno říct, že si Matt Ryan získal slušnou oblibu nejen v sólovém seriálu, ale v týmovce Legends of Tomorrow. HBO Max nicméně čerstvě oznámilo seriálovou Justice League Dark z produkce J. J. Abramse, a kdyby se tam Keanu náááhodou nějak vešel, leckdo by Džej Džejovi možná odpustil deváté Star Wars.

Dredd

Kdyby se dělala topka béčkových akčních nářezů z poslední dekády, Dredd by v ní rozhodně nechyběl. „Komiksový Raid“ byl srdcovým projektem Alexe Garlanda a Petea Travise, vydělaných 41 milionů dolarů ale dvojku (už kvůli rozpočtu 50 mega) rozhodně nenakoplo. Karl Urban se naštěstí probojoval do seriálu The Boys, takže krvavou komiksovou radost rozdává i nadále. Kdyby však přeci jen ještě oblékl helmu (třeba v neustále odkládaném dreddovském seriálu), nikdo by se na něj nezlobil.

Galaxy Quest

Parodie Star Treku loni slavila 20 let od premiéry a dočkala se (překvapivě dobře hodnoceného) dokumentu Never Surrender. Ještě jsem ho neviděl, takže nevím, jak moc se v něm mluví o mizivých šancích na dvojku. Kdyby ale chtěl třeba Netflix rozumně investovat pár desítek milionů, klidně by mohl zafinancovat další sci-fi úlet s Timem Allenem, Sigourney Weaver a Samem Rockwellem. Já bych si ho pustil okamžitě!

Hellboy 2: Zlatá armáda

Sága Hellboye 3 je samozřejmě provařená až běda. V roce 2008 rudocha přejeli Iron Man a Temný rytíř takovým způsobem, že del Torovi nikdo nedal 150 mega na finále jeho trilogie. Místo toho se po čase ohlásil eRkový reboot, který však brutálně selhal, takže… by se někdy v budoucnu mohl (ve stylu Terminátorů nebo Halloweenů) ignorovat a nastoupila by stará garda? Chápu, že to je nesmysl, malou naději v sobě ale ještě pár let živit můžu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace