Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bloodshot: Recenze


ikona
Mr. Hlad
bloodshotcomicsdave wilsoneiza gonzálesguy pearcevaliantvin diesel
Jak se povedla comicsovka, ve které si Vin Diesel zahrál nezranitelného superdrsoně?  

Vina Diesela je mi vlastně svým způsobem líto. Když se před více než dvaceti lety objevil, mluvilo se o něm jako o talentovaném herci s režisérskými ambicemi, jeuž dal lano i sám Spielberg. Teď se jeho kariéra zcvrkla na to, že jezdí rychle autem, případně se pokouší točit filmy, ve kterých by autem nejezdil, ty však nikoho nezajímají, takže jde zase jezdit autem. I jeho herectví prakticky zmizelo a u Diesela by se dala variovat úsměvná hláška o Clint Eastwoodovi, jenž měl mít jen dvě herecké tváře – s kloboukem a bez klobouku. V Dieselově případě by stačilo klobouk vyměnit za bílé tílko. Rychle a zběsile mu vydělává obrovské peníze a drží ho mezi áčkovými hvězdami, ale dál? Dál nic. A nezmění to ani Bloodshot. 

Časem možná budou Diesel a jeho tým tvrdit, že měla tahle comicsovka smůlu, protože premiéra se odehrála v době, kdy si západní svět začal naplno uvědomovat nebezpečí koronaviru, ale faktem zůstává, že Bloodshot během svého premiérového víkendu neudělal nejlepší dojem na kritiky ani na diváky a Diesel by si nejspíš připsal další propadák tak jako tak. A právem, protože tenhle film se moc nepovedl. Diesel si řekl, že zkusí na plátna přenést svět comicsů vydavatelství Valiant, respektive že představí jejich nejoblíbenějšího hrdinu. Buď to ovšem udělal blbě, nebo je ten nejoblíbenější hrdina extrémně nudný. 

Bloodshot je člen elitních jednotek Ray Garrison a právě mu jakýsi magor zabil ženu. A jeho samotného taky, jenže ne úplně. Ray se probouzí na operačním stole a Guy Pearce mu říká, že ho nejen oživili, ale s pomocí nanitů mu vylepšili tělo, takže je teď prakticky nezranitelný a supersilný a on logicky udělá to, co všichni čekají. Vydá se na cestu pomsty. Jenže když se mu povede zabít „svého vraha“, věci se trošku zkomplikují. A pokud jste viděli trailery, tak víte jak. No a co se zvratů týče, tím bohužel končíme. 

Bloodshot pracuje se zajímavým nápadem, ale tvůrci ho kompletně vykecali dávno před premiérou a jak se rychle ukazuje, nic moc dalšího zajímavého se v téhle levné comicsovce najít nedá. Novinka Vina Diesela má hodně nudného hrdinu, jenž má to nejokoukanější trauma a motiv k tomu, aby byl drsný (zabili jste mi ženu, takže dostanete přes držku), jeden předem vykecaný zvrat a superschopnosti, které se stihly okoukat už v době, kdy do akce vyrážel Wesley Snipes jako Blade. Světem, hrdinou a prostředím Bloodshot nezaujme. A nakonec nezaujme ani ničím jiným. 

Diesel hraje opět umručeného Diesela, šílený vědec Guy Pearce působí poněkud směšně a Eiza Gonzáles je hezká, protože jednoduše hezká je. A režisér Dave Wilson nemá nápady. Vypravěčsky ničím nezaujme, na druhou stranu abych byl fér, Bloodshot mu ani nedává moc šanci být v tomhle směru kreativní. Bohužel celovečerní debutant moc nezvládá ani akci. Neměl na ni sice zdaleka tolik peněz, kolik dává svým režisérům Marvel, ale i tak se to určitě dalo natočit tak, že by v bitkách bylo něco vidět a kamera se necpala za každou cenu co nejblíž k hrdinům. A nebo tak, že by v papírově asi nejepičtější přestřelku nekazila tma, všudypřítomné červené filtry a hromada okoukaných zpomalovaček. 


Přehrajte si trailer
Bloodshot je nudný a nenápaditý film a nepřináší nic zajímavého do comicsového, ale ani do akčního žánru. Naprosto prázdné nic. I ten idiotský Poslední lovec čarodějnic v pár momentech vypadal jako něco, co mohlo mít potenciál a za jistých okolností se proměnit třeba i v atraktivní podívanou, bohužel tohle je přinejlepším rutina. Taková, která i ve svých nejsilnějších momentech kouká z velké dálky na comicsovou i akční konkurenci. Pro Diesela jde o další promarněný pokus dostat se fanouškům pod kůži bez Rychle a zběsile a já se bojím, že ve dvaapadesáti jich už moc mít nebude. A nevím, jestli mi to vadí. Spíš ne. 

Verdikt

avatar4/10

Mr. Hlad

Z Vina Diesela je nezranitelný superhrdina a může se pomstít muži, který mu zabil manželku a vlastně i jeho samotného. Jenže netuší, že jeho noví kamarádi, kteří ho oživili, s ním nehrají fér hru. Bloodshot je béčková comicsovka s naprosto nezajímavým hrdinou, průměrnou akcí a nepříliš hezkým vizuálem, která nejen že nepřichází s ničím novým, ale i to staré a prověřené servíruje dost nenápaditým způsobem.



Hodnocení čtenářů

  • avatar6/10

    acheron

  • avatar3/10

    Revan

  • avatar5/10

    Robur

  • avatar4/10

    Cross

  • avatar5/10

    Ragnarok

  • avatar6/10

    Toren

  • avatar3/10

    Muf

  • avatar5/10

    Herkulesss

  • avatar5/10

    hroubek

  • avatar5/10

    krumlajs

  • avatar6/10

    Nazgul

  • avatar6/10

    Spiker

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace