Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: MovieZone vs. Oscaři (2020)


ikona
KarelR
1917irčanjokerkrálíček jojole mans 66malé ženymanželská historieoscarparazittenkrát v hollywoodu
Jak se nám líbila letošní devítka nominovaných filmů? 

Na letošní Oscary zatím nejde moc nadávat. Devítka nominovaných filmů je nebývale silná, neotravují v ní žádné slzopudné biografie, a dokonce se vešel i eRkový miliardový hit. Na začátku závodu to tedy vypadalo, že o vítězi ani zdaleka není jasno. Poslední týdny však jasně naznačily, že už favorita máme, tak si pojďme (jako každý rok) proběhnout všechny zúčastněné a jejich reálné šance na plešouny.

1917 (CZ premiéra: 27. února 2020)

Hodnocení: Nikdo z redakce film zatím neviděl

Možná si ještě pamatujete, že mělo mít 1917 českou premiéru 9. ledna 2020. Pak se však začalo šachovat s premiérou detektivky Na nože, která z 28. listopadu 2019 skočila právě na tohle datum, a najednou jsme měli jít válčit až 30. ledna 2020. Ano, to by pořád bylo před Oscary. Sam Mendes pak ale začal vyhrávat jednu cenu za druhou a výsledkem je česká premiéra daleko za oscarovým kláním, což je z distribučního hlediska sice naprosto pochopitelné (buzz půjde nahoru a plakáty se můžou vyzdobit soškami), zároveň je to však důvod, proč vám o největším oscarovém favoritovi nic dalšího nenapíšu. 1917 má na Rottenech 8,4/10 a skoro určitě vyhraje. Musíme tedy doufat, že to vážně bude taková pecka, jak se proslýchá, abychom Mendesovi konečně mohli odpustit Spectre.

Irčan (CZ premiéra: 27. listopadu 2019)

Hodnocení: Cival 8/10, imf 7/10, KarelR 8/10, Mr. Hlad 8/10, Rimsy 8/10, Spooner 7/10, TedGeorge 8/10

Scorseseho účast na Oscarech není extra vzácná věc (nominace měli i Hugo a Vlk z Wall Street), i tentokrát je tu ale Marty jen do počtu. Irčan měl být monumentální dobovou freskou, která všem vytře zrak. A i když se rozhodně povedl, zas tak velké ovace se loni nekonaly a cenový okruh ho po vítězství u Nation Board of Review začal ignorovat. S nějakými soškami tedy nepočítejte - i Pacino a Pesci budou mít smůlu, letos si totiž svého prvního hereckého Oscara vyzvedne Brad Pitt.

Králíček Jojo (CZ premiéra: 23. ledna 2020)

Hodnocení: Cival 6/10, KarelR 7/10, Mr. Hlad 8/10, Rimsy 8/10, Spooner 8/10

Kdybych měl vybrat nejslabší kousek mezi letošními nominovanými filmy, asi by to byl Králíček Jojo. Kolegové jsou koukám o něco nadšenější a kritická a divácká obec jakbysmet. Blbnutí s Hitlerem nicméně platí jen za doplněk letošního ohlížení a za důkaz toho, že je Taika Waititi na vrcholu kariéry. Sympatický Novozélanďan si všechnu tu pozornost rozhodně zaslouží, jelikož i pod hollywoodským dohledem točí maximálně osobitě. Uvidíme tedy, jak se to odrazí na jeho dalším filmu, kterým (ještě) nebude Thor 4, nýbrž šílená fotbalová komedie Next Goal Wins s Michaelem Fassbenderem.

---

Jak letos vidí Oscary imf:

Hlavní kategorie v mých očích vlastně není zas tak zamotaná. Akademici často dají hodně na buzz a "domácí" koně. Z toho důvodu mám pocit, že rádoby kontroverzní Jojo a zahraniční Parazit budou hrát jen stafáž, stejně jako Le Mans ´66, jež trestuhodně chybí v jiných kategoriích. Tohle je ročník Tarantina a Jokera, kteří převálcují jak pro někoho klinicky dokonalou Manželskou historii, tak Irčana, jenž je tu především za zásluhy. Mám víc fandit famózní one-man show Joaquina Phoenixe nebo Tarantinovu milostnému dopisu s hollywoodskou adresou? Zatraceně těžká otázka...

Jak letos vidí Oscary Mr. Hlad:

Letos je to nominačně rozdělené docela férově, ale zároveň tak, že těžko vybrat vyloženého favorita. Osobně si ale myslím, že cenu za nejlepší film dostane 1917, a to jsem to ještě neviděl. Reakce jsou ale nadšené, Sam Mendes ke svému válečnému filmu přistoupil poctivě velkolepě, ale zároveň dost novátorsky, a hlavně pracuje s univerzálním tématem. Takový Joker bude pro spoustu akademiků pořád trošku divný a trošku moc specifický a výprava do zákopů první světové války, která skvěle vypadá a vypráví možná jednoduchý, ale silný příběh, je zkrátka obecně přijatelnější. Velkou šanci bych ale dal i tarantinovce Tenkrát v Hollywoodu, protože Quentin se tu rozjel režijně víc než obvykle, má skvělé herce a sází na retro a hravost, kterou akademici mají rádi. Na druhou stranu tipování mi obvykle moc nejde, tak uvidíme. Ale osobně si myslím že se nakonec rozhodne mezi touhle dvojicí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace