Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Richard Jewell je nejlepší eastwoodovka dekády


ikona
KarelR
clint eastwoodpaul walter houserrichard jewellsam rockwell
Clint Eastwood zadaptoval skutečné události z roku 1996. Měli byste je vidět v kině? 

Nevím, jestli jste si toho už všimli, ale Clint Eastwood na stará kolena zakotvil u příběhů podle skutečných událostí. Za posledních pět let nenatočil ani jeden film, který by z nich nevycházel, a jeho novinka Richard Jewell není výjimkou. Drama o sekuriťákovi, který je křivě obviněný z bombového útoku, měl původně režírovat Paul Greengrass a chtěli si v něm zahrát Jonah Hill a Leonardo DiCaprio. Nakonec ale skončilo u Eastwooda a zatím to vypadá, že ho s klidem odehráli i Paul Walter Hauser a Sam Rockwell.

Jak jste si možná všimli, Richard Jewell se k nám dostane až 2. ledna 2020. A je to docela škoda, první recenze totiž nešetří chválou a mluví o nejlepším Eastwoodově filmu za poslední dekádu. Hauser je prý vynikající a měl by se zúčastnit oscarového klání, v němž možná nebudou chybět ani Rockwell nebo režírující Eastwood. Důležité přitom je, že se o ceny neporve nějaká přehrocená lekce z (nedávné) historie. Naopak nás má čekat skvěle natočený divácký kousek, jímž westernová legenda zvládá bavit, napínat i dojímat zároveň.

Zatím to tedy vypadá, že zručně střižený trailer nelhal. Richard Jewell se pomalu dere mezi nejlepší filmy roku (na Rottenech má po dvanácti recenzích průměrný rating 7,8/10) a měl by potvrdit Eastwoodův čuch na dobré příběhy. Po Sullym a Pašerákovi si tak nejspíš užijeme další pecku, která se mimochodem dodělala jen pět měsíců po začátku natáčení. Což... už dávno nikoho nepřekvapuje, že ne?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace