Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Warneři konečně chystají batmanovský filmový vesmír


ikona
KarelR
batgirlbatmandcjeffrey wrightjonah hillmatt reevesrobert pattinsonrobin
Největší sen mnoha fanoušků by konečně měl být na cestě. 

Trvalo to jen sedm let, ale u Warner Bros. konečně pochopili, jak by měli po Nolanově trilogii pracovat s Batmanem. Oficiálně se studio samozřejmě tváří zdrženlivě a chystá jen novou sólovku od Matta Reevese. Zákulisní drby však naznačují, že je logicky v plánu celá trilogie, kterou posléze rozšíří spin-offy.

Reeves na Batmanovi pracuje od února 2017 a dodá nám ho 24. června 2021. Warneři mu tak dali neskutečné čtyři roky na to, aby reboot postavy trefil, a očividně ji vytrhnou z DCEU a postaví pro ni zcela nový filmový vesmír. Finanční důvody velí, že studio v budoucnu neodolá a slepí nového Batmana s Wonder Woman, Aquamanem a případným novým Supermanem - třeba X-Meni se s časovou kontinuitou také moc nemazali. Nejdřív se však na Batmanovi a jeho Batfamily bude makat separátně, což jsou výborné zprávy.

Proč? Protože je potenciál příběhů z Gothamu takřka bezprecedentní (nejspíš ještě větší než potenciál světa kolem Spider-Mana). Nový Joker jasně ukazuje, že lidé slyší i na výřez z tohohle comicsového světa. A jak určitě víte, zdrojový materiál nabízí desítky příběhů, ve kterých Batman žongluje s mnoha Robiny, Nigtwingem, Batgirl, Batwoman nebo Catwoman. Je tedy až s podivem, že se nápad "Hele uděláme to trochu jako arkhamovské videohry, co mají lidi rádi!", objevil až nyní. Sázka na tři stěžejní filmy, z nichž pak můžou vylézt spin-offy Batgirl a Nightwinga, je ale bezesporu tím nejlepším možným krokem, a s Reevesem u kormidla by klidně mohla vyjít.

Co přesně nás tedy čeká? Už pár týdnů se mluví o tom, že se v prvním filmu víceméně zadaptuje Dlouhý Halloween. Batman tak bude pátrat po tajemném vrahovi a potká u toho kupu slavných padouchů, jež chtějí Warneři obsadit co nejslavnějšími herci. Po oznámení, že si Jeffrey Wright zahraje komisaře Gordona, jsme zjistili, že z Jonaha Hilla možná bude Penguin nebo Riddler. To však má být jen špička ledovce a studio chce dopřát maximální péči i Catwoman nebo Two-Faceovi. A navíc by mohl být ve hře i Hugo Strange!

Pattinsonův Batman každopádně bude středobodem řady filmů a měl fungovat mnoho let (podobně jako Tom Holland u Spider-Mana). Reeves mu vrátí noirové pojetí a dohlédne na to, aby se ctil své detektivní kořeny, na papíře se tedy jedná o výherní kombinaci, která by za dva roky mohla plnit kina od rána do večera. Snad se celý tenhle (údajný) plán nějak nesesype. Pořádná Batfamily totiž zní jako splněný sen, s nímž by Warneři konečně mohli ukázat, proč je DC co se týče comicsů daleko před Marvelem.

---

Vytáhni v hospodě: Phoenixův Joker by s Reevesovým Batmanem opravdu neměl nijak souviset. Záměrně se kvůli tomu odehrává v 80. letech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace