Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nejlépe placených hereček v roce 2019


ikona
TedGeorge
black widowcharlize theronelizabeth mossendgameinfinity warlong shotmargot robbiemarvelnicole kidmanreese witherspoonscarlett johanssonsebevražedný oddílthe suicide squadthe wolf of wall streettržbytv zone
Desítka hereček znovu vydělává astronomické sumy. Která z dam urvala první místo tentokrát? 

Když Forbes v srpnu vydal svůj článek o nejlépe placených filmových hvězdách, muži se na stránkách MovieZone dočkali podrobného rozebrání prakticky okamžitě. Vězte, že nemám nic proti ženám – jen jsem na něžné pohlaví pozapomněl a místo toho psal jiné články. Dnes se konečně můžete začíst do tématu rozebírajícího mzdy těch vůbec nejlépe placených hereček za období mezi červnem 2018 a 2019. Co stojí za zmínku hned na úvod?

Na rozdíl od herců vydělávajících obří sumy v marvelovkách, disneyovkách a dalších se dočkáte hned několika slečen a dam, které si na naprostou většinu své dolarové pšenky přišly v televizi. A to nejenom díky svému hereckému umu, ale i jako producentky svých známých televizních sérií. Marvel sice zanechává jednu velmi výraznou stopu i zde, ale oproti chlapům je to pořád bída. 

Mzda jisté herečky na prvním místě (asi už tušíte) bere dech a málem strká do kapsy i gáži Roberta Downeyho Jr., který ve forbesovském žebříčku obsadil za uplynulý rok třetí místo s 66 miliony dolarů. Jenomže pak je tam velká díra. Redaktoři webu CNBC.com si dokonce dali tu práci a spočítali, že desítka žen vydělala o 300 mega méně než jejich mužští protějšci. Oproti předminulému roku je to však pokrok a vy teď nepodvádějte a nepřeskakujte – začneme pěkně od začátku. Ke čtení trochu delšího článku se koukejte posilnit nějakým lahodným mokem a jdeme na to.

10. Ellen Pompeo

Na kolik si přišla? 22 (milionů dolarů)
KarelR glosuje její úspěch: S Chirurgy jsem skončil v 10. sérii - oni pořád ještě běží?!
Autor článku s ní má vůbec nejraději: Kdybych napsal Chyť mě, když to dokážeš, tak bych podváděl. Ellen tam má totiž jen štěk jako jedna z letušek doprovázejících štramáckého Leonarda DiCapria. Takže asi ty první dvě sezóny Chirurgů.
Vytáhni v hospodě: Střihla si roli sekretářky Bena Afflecka v Daredevilovi, trpí astmatem a její scénu z Věčného svitu neposkvrněné mysli režisér vystřihl. Samé nepříjemné věci.

Hned na desátém místě je první z žen v žebříčku, která si na naprostou většinu dolarů přišla díky televizi. Asi nebudu jediný, kdo na Chirurgy přestal koukat už před 12 lety, ale seriál to nějak přežil. Věřte tomu nebo ne – letos si na kanálu ABC kroutí už neskutečnou 16. sezónu! Ellen nenásledovala příklad Katherine Heigl a dalších, které seriál proslavil dostatečně na to, aby to zkusily i ve filmech. Zůstala v něm celých 16 sezón. Díky tomu se můžete na ČSFD dočíst, že její poslední větší filmovou rolí byla ta ve 14 let staré komedii Zábavný společník. Pokud bych měl být upřímný, tak mi to vlastně ani nevadí. Už v těch prvních dvou sériích Chirurgů mi její Meredith docela lezla na nervy a moc si nedovedu představit, že by utáhla nějaký větší film. V ABC ji každopádně platí dobře a seriál i po těch letech zajímá obrovské množství diváků.

 

9. Charlize Theron

Na kolik si přišla? 23
KarelR glosuje její úspěch: Charlize je bohyně, deváté místo je v podstatě ostuda!
Autor článku s ní má vůbec nejraději: Poprvé mě okouzlila v Ďáblově advokátovi, ale nejradši s ní mám asi Šíleného Maxe, v němž bojovala na plátně i na place s Tomem Hardym.
Vytáhni v hospodě: Tak moc si chtěla zahrát po boku Keanu Reevese ve filmu Listopadová romance, že prý kvůli tomu odmítla Pearl Harbor chystaný ve stejnou dobu Michaelem Bayem. Na Reevese mimochodem pěje chválu dodnes - ostatně jako všichni jeho kolegové.

Charlize Theron mi letos udělala velikou radost svou rolí ve Srážce s láskou. Jako kandidátka na prezidentku se Charlotte Fieldová nechala, ehm, okouzlit charismatem Freda Flarského s tváří Setha Rogena. Vznikla svěží (a kupodivu ne přehnaně vulgární) romantická komedie, ve které to mezi ní a Rogenem opravdu jiskří, což je podle mého názoru skoro na Oscara, ale dost už bylo humoru. Mnohem menší radost než já mělo studio Lionsgate, které od bijáku za 40 mega rozhodně čekalo víc než 30 míčů z Ameriky a dalších 22 ze zbytku světa. Srážka s láskou (originální název Long Shot je mnohem vtipnější) propadla opravdu škaredě a mrzet to musí i herečku, protože její společnost Denver and Delilah Productions film pro studio produkovala. Jak se tedy nestárnoucí Charlize dopracovala k 23 milionům? Kromě nějakých 5–10 mega předem za výše řešenou romantiku (odhaduji) v tom má prsty i parádní seriál z dílny Davida Finchera Mindhunter, který světe div se, také produkovala. No a zbylé miliony se přikutálely díky příjmům za chystané drama Bombshell. To jde do kin už o Vánocích a svoje dolary předem za něj sbíraly i další herečky v žebříčku.

 

8. Margot Robbie

Na kolik si přišla? 23,5
KarelR glosuje její úspěch: Už aby se zase vrátila do filmů, kde nebude akorát dvě hodiny zbytečně tančit. Já, Tonya forever!
Autor článku s ní má vůbec nejraději: Vlk z Wall Street je nezapomenutelná pecka i díky ní.
Vytáhni v hospodě: Margot se na roli Harley Quinn v Sebevražedném oddílu připravovala sama a neabsolvovala žádné zkoušky s Jaredem Letem. Souhlasila totiž s režisérem, který chtěl, aby spolu poprvé hráli až před kamerou a jejich interakce byla nepředvídatelná a pokud možno trochu chaotická. Posuďte sami, jestli se to podařilo. Leto jí každopádně po skončení natáčení daroval krysu, kterou herečka pojmenovala Rat-Rat.

Faktem je, že kdyby hollywoodské herečky neprodukovaly svoje filmy a seriály, tak počítají mnohem nižší gáže. To bezesporu platí i o Margot Robbie, která si v roce 2014 založila produkční společnost LuckyChap Entertainment (tady můžete nahlédnout do jejího kanclu), která pro Warnery „spoluvyprodukovala“ i chystané Birds of Prey. Margot si v bijáku zopakuje roli Harley Quinn a Forbes s jistotou sobě vlastní tvrdí, že herečka dostala osmimístnou dolarovou sumu předem. Co ten zbytek? Stejně jako Charlize se Margot objeví ve vánočním dramatu Bombshell, ve kterém bude jako Kayla Pospisil (její postava určitě má české kořeny) bojovat proti zlounskému Rogeru Ailesovi alias odpornému praseti obtěžujícímu své podřízené opačného pohlaví. Margot tu příležitost nabídnutou před šesti lety Martinem Scorsesem chytla za pačesy, dnes se o ní v Hollywoodu rvou a já z toho mám docela radost. Byť její role v posledním Tarantinovi nebyla zrovna z nejvděčnějších.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace