Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sandler kliknul na jackpot


ikona
Cival
adam sandlerbrandon routhbryan singerchristopher walkenfrank coracijack blackkate beckinsalepixarsuperman returnstržby
 

Tak napínavé! Až se mi z toho propotily fusekle. Obrat „ticho před bouří“ možná je nechutně provařený, momentální náladu v americkém box-office ovšem vystihuje náramně. Adam Sandler ani nemusel pálit knížky na hranicích, žrát placentu, vdávat se nebo vysílat do světa zprávy o třech spin-offech a dvou pokračováních, aby přišel, viděl a zvítězil. Publiku nabídl poosmé ryzí Sandlerovku a to po ní posedmé chňaplo bez uzardění. Malý Nicky - Satan Junior tak zůstává jako jediný poražený sám voják na bojišti za dohledu stále vítězícího generála: Sedm jeho filmů (Vodonoš, Velký táta, Mr. Deeds, Kurs sebeovládání, 50x a stále poprvé, Trestná lavice a Klik) ze škatulky, kterou sám Adam Sandler ustavil svou těžkotonážní komikou, vydělalo daleko přes sto milionů dolarů. Šest z nich se podle zámořských statistiků uvelebilo po premiéře na první příčce žebříčku nejvýdělečnějších filmů. Komedie Klik - život na dálkové ovládání nebyla výjimkou, i když jí zámořští recenzenti naházeli spoustu klacků pod nohy. S režisérským břídilem Frankem Coracim se ani moc není nad čím podivovat. Sandler však nemusí slzet, protože počátečních (a na jeho poměry spíše středně propečených) 40 milionů dolarů by mu mělo – s přihlédnutím k blížícím se svátečním žním a Dnu nezávislosti – vynést cifru mezi 120 – 140 miliony dolarů. A to se počítá.

V dnešním nezvykle krátkém exkurzu do světa peněz, jenž si ve znaku nese netrpělivé čekání na comeback Supermana, se můžeme bavit už jen o jediné premiéře. Černošské akční drama Waist Deep s Tyresem Gibsonem stylizovaným do Vina Diesela si nevedlo vůbec špatně. V ubohé tisícovce kin, do nichž se podařilo rozvést kopie, si černá síla vymohla solidních devět milionů za víkend, což stačilo na čtvrté místo. Druhá zůstala Auta, která zastavila propad svých tržeb, naopak rychlý ústup do suterénu dějin potkal jak trojku Rychle a zběsile, tak i (trochu nečekaně) Jacka Blacka v hlavní úloze Nacho Libre. Paradoxem je, že zatímco hrdinové minulého týdne ztrácí, loseři, tj. Dům u jezera a Garfield 2, se mohli o víkendu holedbat (snad tohle slovo znamená to, co si myslím :-) při zjištění pouze třetinového úbytku diváků. Desítku doplňuje už jen Rozchod a X-Meni, na které už těsně dotírá služebně starší Šifra mistra Leonarda. Nicméně, dost žabomyších válek. Přilítá Superman a s ním druhé nejžhavější komerční želízko roku (na Piráty nikdo nemá). Vím, že na takhle horkou půdu jsem ještě nikdy nevstoupil, přesto bych nesměle tipl první den za 38 a následující víkend pak za 75 milionů dolarů. Snad to nebude pšouk do větru.

TOP 10 v plné verzi tu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace