Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Robert Pattinson je dost možná skoro určitě nový Batman


ikona
imf
batmandcmatt reevesrobert pattinsontemný rytíř
Matt Reeves touhle volbou určitě potěší fanynky. Ale co ten zbytek? 

Bylo by hrozně snadné z tohohle článku udělat srandu ve stylu - kdo sakra rozhodnul, že ten zelenáč ze Stmívání bude hrát jednoho z nejikoničtějších superhrdinů všech dob? Jenže já nehodlám dělat další tirádu ve stylu Neilla Blomkampa jen proto, abychom měli text na další hrneček. A beztak většina argumentů internetového lynče vyznívá ploše. Pattinson měl od Stmívání několik velmi povedených rolí, je mu třiatřicet, takže je vlastně o dva roky starší než Bale, když točil prvního Nolanova Batmana a Matt Reeves má se dvěma opičími sequely za pasem plné právo si Batmana uplácat podle svých představ. Jinými slovy, obsazení Pattinsona mi rozhodně nezabrání v tom, abych sólového Batmana nepovažoval za nejslibnější DCEU projekt, ačkoliv uznávám, že laťka není nastavena zrovna vysoko. Navíc stmívací hateři mají ještě malou jiskřičku naděje, protože podle některých zdrojů se boje o netopýří kápi účastní ještě Nicholas Hoult, takže není ještě všechno upečeno. Dost možná tuhle novinku budu za pár dní psát znovu, takže budete moci nadávat/oslavovat hned dvakrát.

Na druhou stranu je tenhle casting minimálně kontroverzní ve chvíli, kdy se snažíte po vlažném Shazamovi diváky znovu vlákat ke svému rodinnému stříbru a citlivě rebootovat právě netopýřího muže. Kolem jeho castingu se vždycky tvoří velký buzz a je vlastně úplně jedno, koho obsadíte. George Clooney měl podle Millera taky ty nejsprávnější bradu ze všech Batmanů a lidí stejně řvali měsíce před premiérou. Stejně tak všichni hejtovali Afflecka a on byl nakonec v tom obsazení jedním z tahounů. Faktem je, že DCEU je v troskách a zrovna zprávy o Pattinsonovi mu v roztáčení hypeu moc nepomohou.

 

Většina puberťáckých fanoušků komiksových blockbusterů je totiž na míle vzdálená jakýmkoliv filmům, ve kterých Pattinson hraje. Budou si ho pamatovat ze Stmívání, ačkoliv ho neviděli, protože mají v živé paměti palcové titulky o hereckých dřevech a jedné z nejtrapnějších young adult sérií. Jeho čím dál tím lepší výkony v nezávislácích jdou naprosto mimo ně. Nadcházející marketingová kampaň bude proto trochu bruslení do kopce, ale co si Warneři nadrobí, to si taky musí sníst. Já každopádně Mattu Reevesovi fandím, takže teď musím fandit i Pattinsonovi.

Vytáhni v hospodě: Roli ve čtvrtém Harrym Potterovi, která ho popostrčila ke Stmívání, jenž definitivně nastartovalo jeho kariéru, dostal jen proto, že se ho zželelo castingové režisérce - ta ho totiž už předtím obsadila do filmu, ze kterého Roberta na poslední chvíli vystřihli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace