Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Stan Lee, největší legenda světového comicsu


ikona
Mr. Hlad
avengerscameodaredevilfantastic fourhulkiron manmarvelripspider-manstan leex-men
Ve věku 95 let zemřel člověk, který pomohl změnit tvář comicsu i filmu. 

Asi nikdo na světě toho pro comicsy neudělal tolik co Stan Lee. Filmoví fandové ho sice začali zaznamenávat až díky jeho čestným roličkám ve většině novodobých comicsáren, ovšem pokud si někdo takovouhle pozornost zasloužil, tak bez debat on. A tu pozornost si užíval až do dnešního dne. Dnes, ve věku 95 let, tenhle génius comicsu zemřel. Ale rozhodně se nemusí bát, že by se na něj jen tak zapomnělo. Myslím, že to snad ani nejde. Právě on bývá považován za toho člověka, který pomohl z malého nakladatelství Marvel udělat fenomén. Jako scenárista vytvořil nebo pomohl vytvořit Spider-Mana, X-Meny, Fantastickou čtyřku, Hulka, Daredevila, Doctora Strange, Black Panthera, Iron Mana, Ant-Mana, Thora a spousty a spousty dalších hrdinů a jejich příběhů. 

 

V comicsovém světě se začal pohybovat v roce 1939 ještě pod svým vlastním jménem Stanley Martin Lieber, avšak už o dva roky později pomáhal comicsy přímo tvořit - a to jako Stan Lee. Na začátku šedesátých let se na práci chtěl vykašlat a věnovat se něčemu jinému, dostal ovšem šanci pro Marvel vytvořit tým superhrdinů, o které začal být po letech zase zájem a mohl si je podle svého překopat, upravit jejich charaktery a celé to pojal v trochu víc naturalistickém duchu. A čtenáři to milovali. V roce 1994 byl uveden do comicsové síně slávy a bez jeho účasti se neobešla prakticky žádná marvelovka, ale daboval třeba i v animáku Velká šestka a sám sebe si zahrál ve Flákačích Kevina Smithe. A vždycky sršel energií. Doufejme, že nějaké důstojného rozloučení se dočká ve čtvrtých Avengers. Bylo by to víc než stylové a určitě by se mu to líbilo. 

Tady si můžete pustit všechna jeho camea. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace