Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šíleně bohatí Asiati jsou novým Sexem ve městě, Wahlberg zklamal


ikona
Cival
alphablackkklansmancrazy rich asiansEwan McGregorhotel transylvániejason stathamM:I:6mamma miamark wahlbergmarvelmegmeg: monstrum z hlubinmile 22mission: impossiblemission: impossible - falloutpeter bergšíleně bohatí asiatitom cruisetržby
A jak dopadlo psí dobrodružství Alfa? 

Crazy Rich Asians určitě není typ filmu, který by redaktory MovieZone přiváděl k rozkoši. Jeví se totiž jako Sex ve městě, jen míň důvtipně a pokrokově napsaný a komplet zaměřený na asijské minority, které můžou prožít další pohádku o lásce mezi zazobanci (znovu podle úspěšné knižní předlohy). Reakce na tuhle novinku jsou však velmi pozitivní a v tom přívalu kladných recenzí se často mluví o možná nejlepší romantické komedii sezóny. Navíc se tuhle pochvalnou auru povedlo převést nejen ve spokojené ohlasy diváků, ale i ve skutečnost, že jich do kin dorazila a za lístek zaplatila hromada.

Díky tomu můžou Crazy Rich Asians platit za jeden z překvapivých letních hitů, protože si za pět dní přišli na 34 melounů, z toho 25 o uplynulém víkendu. Při takové chvále to znamená jasný běh za stovkou jen z Ameriky a nejen s ohledem na etnické složení i velmi slibné vyhlídky na tučný příspěvek ze zbytku světa. Do tří let čekejme, že Warneři přiletí s dvojkou.

 

Ostatně tomuhle studiu by se nikdo moc nedivil ani v případě, že by vyrukovalo se sequelem žraločího výplachu MEG s Jasonem Stathamem. Přebujelé produkční náklady za 175 milionů dolarů se totiž podaří pokrýt už z kin – a to nejen díky Číně, kde MEG nastřádal už 117 mega, ale i díky dalším trhům a samozřejmě Americe.

Tam si MEG zapsal o druhém víkendu znovu parádních 21 melounů (při polovičních propadech), díky čemuž má tahle nečekaná hitovka na kontě ze zámoří už 83 míčů. Celosvětově to pak dělá parádních 314 milionů, takže Jason Statham jistě bude přemýšlet o tom, jak zpětně zmírnit své kritické hlášky o slabém finálním sestřihu snímku a propašovat se do případné dvojky. Tohle je totiž trochu jiný level hitu než Mechanici zabijáci.

 

Další dvě novinky zklamaly: Spolupráce Petera Berga s Markem Wahlbergem už potřetí v řadě kdovíjak úžasné plody nepřinesla. Akční thriller Mile 22 má sice velké globální ambice, jeho trailerová propagace ale byla nepříjemně bezvýrazná a slabé jsou nakonec i recenze a v nezávislé distribuci i tržby. Úvodních 13,6 melounů přidává další šrám na image populárního Marky Marka, protože zvlášť v kontextu nasazení do 3500 kin je to nepokrytá bída.

Zklamala pak na pátém fleku i Alfa. Není se co divit, protože tohle rodinné dobrodružství o počátcích přátelství mezi lidmi a psíky působí poněkud naivně a anachronicky. Kritici sice dávají opatrně palec nahoru, úvodních necelých jedenáct milionů ale tvrdě deportuje film vstříc zapomnění. Zbytek světa sice bude leccos zachraňovat, producenti ale věřili od počátku ve velkou hitovku pro všechny pejskaře světa, takže budou smutnit.

 

Naopak radovat se může Tom Cruise. Finální asijský útok má sice ještě daleko před sebou, přesto už může Mission: Impossible – Fallout juchat nad zdoláním globální půlmiliardy. Sto osmdesát milionů z toho přinesla Amerika, což je parádní počin, a zjevně ne finální – z aktuálních deseti milionů na čtvrtém místě se odpíchne Ethan Hunt ještě alespoň k dalším pětadvaceti melounům, takže půjde nejspíš o nominálně nejúspěšnější film série, byť těsně a při nezapočítání inflace (M:I:2 udělalo na přelomu století v zámoří 215 mega).

TRŽBY MISSION: IMPOSSIBLE 

Na šestém místě zklamává Kryštůfek Robin a pro Disneyho půjde jistě o jeden z argumentů, proč v rámci rozvoje Star Wars nevsadit na sólovku Obi-Wana s Ewanem McGregorem. Skotský herec totiž stáhl do kasovní bídy i tak slavnou postavu, jako je medvídek Pú. Průběžných 66 mega z Ameriky a rozjezdových 89 celosvětově je dosti slaboučkých.

 

Na sedmičce se pak se stylovými sedmi miliony statečně drží Blackkklansman. Povedená antirasistická kriminálka Spikea Lee bude díky výborným ohlasům nejspíš trvalkou, jak naznačují třetinové propady tržeb a průběžný 35 mega na kontě. Dobrá práce.

Do desítky se vešla ještě hororová slabota Slender Man, už skoro půlmiliardový Hotel Transylvánie 3 a nastavovaná dvojka Mamma Mia, která má aktuálně na kontě 319 milionů celosvětově.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se pokusí prosadit nový Motýlek, robotická teen fantasy A.X.L. a mupeťácká komedie The Happytime Murders. Uspěje alespoň jeden z nich?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace